Cari Aku di Canti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cari Aku di Canti
Cari Aku di Canti.jpg
Panganggit Wa Ode Wulan Ratna
Basa Indonésia Indonésia
Gènre Cerita pendek
Pangecapan Lingkar Pena
Kala babar
2008
ISBN 978-979-136726-4

Cari Aku di Canti inggih punika buku kempalan carita cekak anggitanipun sastrawati Wa Ode Wulan Ratna ingkang kababar déning Lingkar Pena Publishing House taun 2008. Buku punika kasil nglantaraken Wa Ode Wulan nampi bebungah Penghargaan Kusala Sastra Khatulistiwa (KSK) ing kategori Panyerat Nèm Mumpuni, 2008. Tahun punika, KSK ugi maringi bebungah dhumateng Nirwan Dewanto miyos pakaryanipun, Jantung Lebah Ratu, ing kategori Geguritan lan Ayu Utami miyos pakaryanipun, Bilangan Fu, ing kategori Prosa. Sedaya carita cekak ingkang karoncé wonten buku Cari Aku di Canti ngangkat cariyos pagesangan Sulawesi Tenggara, mliginipun Buton.[1][2][3][4][5]

Latar wingking[besut | besut sumber]

Cari Aku di Canti ngandhut kalih welas carita cekak antawisipun La Runduma, Cari aku di Canti, Bula Malino, Bulan Gendut di tepi Gangsal, Perempuan Nokturia, Catatan Harian Hans Mandosir, Kembang Sri Gading, Corfivollus, Meja Gembol, Kering, Peluru-peluru, lan Batavus. Sedaya carita cekak ingkang karoncé wonten buku punika ngangkat cariyos pagesangan masarakat Sulawesi Tenggara, mliginipun Buton. Kajawi miyos riset wonten sakpérang papan panggènan, Wa Ode Wulan Ratna ugi ngasah kaprigelanipun miyos adicara Bengkel Penulisan Novèl Dewan Kesenian Jakarta.

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Kusala Sastra Khatulistiwa
  2. Good Reads, kapundhut 27 Juni 2015
  3. Kemudian: Cari Aku di Canti, kapundhut 27 Juni 2015
  4. Buku-Adalho: Cari Aku di Canti, kapundhut 27 Juni 2015
  5. Wordcat: Cari Aku di Canti, kapundhut 27 Juni 2015