Canthing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambar wong wadon loro sing mbathik mawa canthing ing tangané

Canthing iku piranti sing dipigunakaké kanggo mindhahaké utawa njupuk cuwèran. Canthing kanggo mbathik iku piranti cilik sing kagawé saka tembaga lan pring minangka cekelané. Canthing iki dipigunakaké kanggo nulisaké pola bathik mawa cuwèran lilin. Sadurungé bahan plastik akèh kanggo piranti rumah tangga, canthing sing kagawé saka bathok klapa akèh kanggo salah siji piranti pawon minangka gayung. Saiki canthing bathok klapa wis arang katon manèh amarga digantèkaké bahan liya kaya déné plastik. Canthing kanggo mbathik uga saya suwé digantèkaké karo teflon.

Bagean-pérangan[besut | besut sumber]

  • Gagang terong ya iku bagen buntut canthing, kang ana ing mburi canthing lan ditancepake ing gagang
  • Nyamplungan ya iku pérangan kanggo nyiduk malam utawa plastisin saka wajan
  • Carak/cucuk ya iku pipa mlengkung kang duwé mumpangat dadi dalan kanggo metuné banyu malam kata cucuk artiné cangkem manuk lan carat iku wadhah banyu.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Canthing miturut fungsine[besut | besut sumber]

  • Canthing ngengrenan ya iku canthing kang kanggo mbatik sepisanan miturut pola sadurungé digarap luwih. Canthing ngengrenan cucuk sedang lan tunggal
  • Canthing isen ya iku kanggo mbatik isi babagan utawa ngisi pola. Canthing isen cucuke cilik (tunggal lan jamak)