Cacaban

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Cacaban iku salah sawijiné obyek wisata kang ana ing Kabupatèn Tegal. Mapan ana ing Kacamatan Kedhungbanthèng, ora adoh saka Kutha Tegal, paling-paling mung 20 menit nganggo angkudan umum. Cacaban iku obyek wisata kang wujud banyu utawa wadhuk. Dadi wong-wong akèh sing padha nyebute obyek wisata Wadhuk Cacaban. Manut sajarah, Cacaban diresmekake déning Bapak Présidhèn pertama Indonésia, ya iku Bapak Soekarno taun 1952.[1] Ana ing Cacaban panjenengan saged dolanan numpak prau, mancing lan wisata kuliner. Tempate adhem sejuk lan bisa gawé tentreming ati.[1] Lumrahé ana ing tanggal 1 Sura dianakaké Sedekah Waduk.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Tegal Bahari (diakses tanggal 22 Maret 2011).