Brony

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cosplayer saka macem-macem karakter saka acara My Little Pony: Friendship Is Magic, ing BronyCon taun 2012

My Little Pony: Friendship is Magic yaiku serial kartun sing digawe dening Hasbro ing taun 2010 sajrone konteks film kartun sing njupuk tema salah sawijining produk dolanane, My Little Pony. Seri kartun ditayangkan ing TV kabel ing Amerika sing disebut Hub Network sing saiki dikenal minangka Discovery Family. Lauren Faust, sing saiki dadi animator saka The Powerpuff Girls lan Home Foster kanggo Friends Imaginary, dipilih dadi produser My Little Pony: Friendship is Magic. Lauren Faust damel program animasi, sanajan tema babagan bau bocah-bocah wadon, Faust nggawe alur cerita lan uga karakter kartun babagan kartun stereotypical saka bocah-bocah wadon. Seri kartun digambar lan dienggo nganggo Adobe Flash.

My Little Pony: Friendship is Magic apik banget ditrima antarane wong-wong ing Amerika Serikat, mligine kelompok wong tuwa. Nanging acara kasebut uga nampani penonton sing dudu target pasar, saka internet. Penggemar iku biasane wong lanang umur 18 taun nganti watara 30 taun. Penggemar iki diwenehi jeneng 'Brony' utawa Bronies kanggo jamak. Tembung kasebut minangka Portmanteau utawa kombinasi tembung saka 'bro' lan 'pony'. Tembung iki gampang banget kanggo njelasake jinis jinis penggemar lan uga nggambarake ironi wong dewasa sing seneng program kartun nganggo tema bocah cilik. Penggemar sing mahir nggunakake teknologi nyumbang kanggo masyarakat liwat crita-crita, seni lan lagu-lagu lan animasi. Ana uga sing nyusun Konvensi Fan sing nggawa ing aktor swara utawa produser dhewe.

Hasbro sing kalebu Lauren Faust ora ngandel yen My Little Pony: Friendship is Magic sing disenengi dening penonton sing luwih tuwa tinimbang target pasar sing dikarepake. Nanging, pamirsa isih olih sambutan lan wis diakoni dening Hasbro ing pertimbangan nalika nggawe episode anyar. Suara lan produser uga melu ing konvensi konvensi penggemar lan uga ngakoni Brony nggawe promosi lan episode. Contone, karakter latar mburi sing sadurunge ora kondhang nanging asring banget muncul ing saben episode lan dibahas dening masyarakat kang banjur dijenengi "Derpy Hooves" dening Brony lan diakoni dening Hasbro[1]. Karakter 'Derpy Hooves' diwenehi swara lan uga peran cilik ing salah sawijine episode karo karakter utama.

Sajarah[besut | besut sumber]

My Little Pony: Friendship is Magic wiwit ditayangake ing 2010 kanthi pertimbangan yen pamirsa target kuwi bocah cilik. Salah sawijining artikel sing digawe dening Amidi Amidi wis dikirim ing situs web Cartoon Brew sing ngemot yen kreatifitas animator kartun wis diganti saka kreativitas pribadi menyang kreasi sing gegandhengan karo promosi mainan[2]. Artikel iki wis bisa narik perhatian lan sawatara wong wiwit nyoba nonton program kasebut. Wiwit Komunitas Brony iki asal saka situs web sing disebut 4chan ing ngendi diskusi diwiwiti karo pangguna ing forum lan ngundang perhatian para pangguna[3][4].Sawetara wong sing nyoba nonton program kasebut pungkasane kaya acara kasebut. Ing forum diskusi ing 4chan, para Brony nggunakake tembung saka acara kasebut, kayata ngganti 'everybody' kanggo 'everypony' utawa 'nobody' kanggo 'nopony'[5].

Jumlah posting ing situs web 4 narik kawigaten wong-wong penasaran lan pembenci. Lan jumlah serangan ing masyarakat saka nandhang sengit sing digawe 4chan wis nglarang diskusi babagan My Little Pony: Friendship is Magic ing sembarang formulir ing forum nganti 'perang' entek[6]. Sawetara Brony wis nggawe situs web sing didedikake khusus kanggo komunitas Brony. Siji umpamane kaya Equestria Daily minangka piranti kanggo komunitas Brony bisa entuk informasi babagan My Little Pony: Persahabatan yaiku Magic lan uga pengumuman babagan Kegiatan Komunitas. Kajaba iku, Brony uga ana ing pirang-pirang situs web kayata YouTube lan DeviantArt.

Brony ora winates ing lomba, agama, jinis, lan uga. Amarga iku Brony ing Militèr. "Bronies Militer" yaiku Penggemar My Little Pony: Friendship is Magic sing dadi prajurit. Iki Brony Militèr nggunakake seragam karo logo tambahan saka karakter My Little Pony: Friendship is Magic. Brony ing militer anyar wis kumpul wiwit 2012 utawa rong taun wiwit My Little Pony: Persahabatan yaiku Magic wiwit lan uga para penggemar sing isih ana ing lingkaran cilik[7].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. http://derpynews.com/derpyhooves/origins/ The Origins of Derpy Hooves- Accessed in September 8, 2018
  2. http://www.cartoonbrew.com/ideas-commentary/the-end-of-the-creator-driven-era-29614.html The End of the Creator-Driven Era Accessed in April 1, 2015
  3. http://observer.com/2011/08/pony-up-haters-how-4chan-gave-birth-to-the-bronies/ Pony Up Haters: How 4chan Gave Birth to the Bronies accessed in April 1, 2015
  4. http://knowyourmeme.com/memes/subcultures/bronies Bronies Accessed in April 4, 2015
  5. http://www.macleans.ca/culture/television/men-who-love-my-little-pony/ Men Who Love My Little Pony Accessed in April 2, 2015
  6. http://www.equestriadaily.com/2011/02/4chan-pony-war-possibly-over.html 4chan Pony Wars over; Peace Treaty Negotiated Accessed in April 2, 2015
  7. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2175654/Meet-Bronies-Military-men-gather-fans-My-Little-Pony.html Meet the Bronies: Military Men Gather as fans of My Little Pony Accessed in April 4, 2015