Fandom (Fans)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Para panggemar My Little pony ngangge kostum kuda poni.

Fandom (saka kata Inggris Fans lan istilah imbuhan -dom, kayata, kingdom, dukedom, lan liya-liyané). Istilah sing dipigunakaké kanggo nyebut sawatara budaya penggemar sing dikategorikan karo simpati lan akrab karo wong liya sing nduwèni kapentingan sing padha. Sawijining fandom bisa nggedhekake lan fokus ing lapangan apa wae kanggo kepentingan utawa aktivitas urip manungsa. Subyek penggemar iki bisa diterangake ing luwih cilik, sing ngurusi kaya selebriti; utawa kalebu hobi, genre, utawa mode tartamtu. Fandom minangka istilah uga bisa digunakake ing pangertèn sing luwih jembar kanggo ngrujuk marang jaringan sosial sing ana hubungane karo fandom individu, ing ngendi akeh sing padha tumpang tindih. Sanajan saiki digunakake kanggo nyebut klompok wong sing diakoni dening subyek, istilah iki asalé saka individu sing nduweni semangat olahraga. Oxford English Dictionary nyathet panggunaan istilah sing dipigunakaké wiwit taun 1903, ing ngendi referensi dicathet kanggo nyebut fandom olahraga.