My Little Pony: Friendship is Magic

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Disambig variants icon.svg

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

My Little Pony: Friendship Is Magic utawa disingkat MLP: FIM yaiku seri kulawarga US animasi sing diprodhuksi dening Hasbro Studios (kanggo skrip cerita) ing Amerika Serikat lan ing studio DHX Media dumunung ing Vancouver (kanggo animasi, sadurunge dikenal minangka Studio B Produksi). Animasi iki minangka wangun pangembangan saka generasi sadurungé wiwit taun 1983 lan saiki dadi generasi kaping papat utawa entri lan kartun iki uga minangka wujud adaptasi dolanan dolanan dolanan dolanan dolanan paling gedhé saka Amerika Serikat, yakuwi Hasbro Produk Transformers, Play Doh, lan Monopoli.

Umumé, kartun iki ngandhani crita saka poni. Para poni iki duwe macem-macem jinis lan diklasifikasèkaké dadi 4 golongan yaiku Poni Bhumi, Poni unicorn, Poni pegasus, lan Poni alicorn. Kabeh padha duwe tandha khusus ing awak sing disebut Cutie Mark (Tandha Istimewa). Tandha dhewe minangka simbol sing dimupangatake dening poni miturut kapentingan, bakat, seneng lan hobi. Cutie Mark (Tandha Istimewa) dhewe bakal katon kanthi otomatis nalika ana poni sing wiwit cilik tekan remaja utawa kasil ngembangake bakat apik.

Para poni iki urip ing kamakmuran lan perdamaian kaya manungsa ing urip nyata lan padha manggon ing negara sing disebut Equestria.

Panggemar[besut | besut sumber]

Awalé Hasbro, minangka pabrikan My Little Pony: Friendship Is Magic ngarahake seri animasi iki kanggo bocah wadon cilik. Nanging sacara ora sengaja, seri animasi iki disenengi dening kabeh wong. Istilah kanggo penggemar kartun dibagi dadi loro, yaiku Pegasister lan Brony. Pegasister iku jeneng kanggo penggemar wadon kartun iki lan akronim saka ( Pegasus + Sister = Pegasister). Manawa Brony yaiku jeneng kanggo wong sing seneng kartun iki lan akronim saka ( Brother + Pony = Brony). Nanging kartun iki misuwur amarga ana akeh fandom diwasa sing disebut "brony" lan penggemar iki mbentuk komunitas sing bisa ditemokake ing jejaring sosial lan ing wektu tartamtu biasane wong-wong mau bakal nglumpuk ing acara konvensi sing disebut BronyCon, saengga para penggemar nuduhake siji lan liyane, nuduhake kostum sing nggambarake karakter-karakter bangs lan nampilake karya " 'gegayutan karo karakter bangs kaya lukisan, gambar, lan pengaturan lagu sing ana ing' 'My Little Pony' '. Kadhangkala, asil penyisipan dana saka konvensi BronyCon biasane disumbangkan kanggo wong-wong sing luwih mbutuhake, kayata bocah sing kena penyakit kanker.[1]

Tokoh-tokoh[besut | besut sumber]

Karakter utama ing seri kartun iki nduweni julukan "Mane 6" lan karakter utama yaiku Twilight Sparkle, Applejack, Rainbow Dash, Rarity, Pinkie Pie, lan Fluttershy.

Element Kedamaian yaiku tampilan utawa gambaran karakter-karakter karakter utama Mane 6. Element Peace kalebu 6 unsur, yaiku:

  • Magic (Sihir) kalebu Twilight Sparkle
  • Loyalty (Kasetyan) Rainbow Dash
  • Laughter (Dhagel) kalebu Pinkie Pie
  • Kindness (Kaberkahan) niku Fluttershy
  • Generosity (Kalomanan) Rarity
  • Honesty (Kejujuran) yaiku Applejack

Nalika karakter liyane yaiku Spike The Dragon, Apple Bloom, Sweetie Belle, Scooteroo, Princess Celestia, Princess Luna, Diamond Tiara, Silver Spoon, Gilda, Iron Will, Parasprites, Trenderhoof, Prince Blueblood, Maud Pie, Discord, Big McIntosh, Shining Armor , Putri Cadance, Ratu Chrysalis, Derpy Hooves, Tirek, Starlight Glimmer, Flash Sentry lsp.

Cathethan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]