Bronx

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
The Bronx
Borough of New York City
Bronx County
Sesanti: "Ne cede malis" (Jangan beri kesempatan kepada iblis)
The Bronx is shown in orange.
The Bronx is shown in orange.
Nagara Amérika Sarékat
Praja New York
County Bronx
Kota New York City
Dibéntuk 1898  (County taun 1914)
Papréntahan
 • Jinis Borough (New York City)
 • Présidhèn Borough Ruben Diaz, Jr.
(Borough of the Bronx)
 • Jaksa Distrik Robert T. Johnson
(Bronx County)
Laladan
 • Gunggung 150 km2 (57 sq mi)
 • Land 110 km2 (42 sq mi)
 • Water 40 km2 (15 sq mi)
Highest elevation 90 m (280 ft)
Cacah warga (1 Juli 2009 (Biro Sensus Amérika Sarékat))
 • Gunggung 1.397.287
 • Pepadhet 12,845/km2 (33.269/sq mi)
Zona wektu Waktu Standar Timur (Amérika Utara) (UTC-5)
 • Usum panas (DST) Waktu Musim Panas Timur (UTC-4)
Kode pos 104 + dua digit
Kodhe laladan 718, 347
Situs wèb Situs Web Resmi Presiden Borough Bronx

The Bronx ya iku borough paling lor saka lima borough ing New York City. Borough iki uga, kanti jeneng Bronx County, arupa kang terakhir digabung marang praja New York saka 62 county. Mapan ing lor Manhattan lan Queens, lan kidul Westchester County, the Bronx arupa siji-sijiné borough kang mapan ing daratan Amérika Sarékat. Tahun 2010, Biro Sensus ngira-ngira jumlah penduduk borough iki nalika 1 Juli 2009 nyandak 1.397.287 jiwa,[1] manggoni wewengkon kanti amba 42 square miles (109 km2). Iki ndadèkaké Bronx minangka borough paling padat kaping papat, gedhé dhéwé kaping papat miturut luas daratan, lan paling dhuwur kaping telu miturut kepadatan penduduke.[2][3]

Cithakan:Borough di NYC

The Bronx dibelah déning Bronx River nganti laladan berbukit ing kulon sacepake Manhattan, lan dataran East Bronx cepak karo Long Island. West Bronx dianeksasi marang New York City (banjur digabungake marang Manhattan) nalika 1874, lan wewengkon ing wétan Bronx River nalika 1895. The Bronx pertama éntuk status hukume nalika dadi borough Greater New York taun 1898. Bronx County, kanti wates kang pada kaya borough, kapisah saka New York County (banjur ngadeg bebarengan Borough of Manhattan) nalika 1 Januari 1914.[4] Sanajan the Bronx arupa county paling padat ketelu ing AS,[3] meh seprapate wewengkone arupa lapangan terbuka, kalebu Woodlawn Cemetery, Van Cortlandt Park, Pelham Bay Park, New York Botanical Garden lan Bronx Zoo ing laladan lor lan tengah borough, ing tanah kang dikhususake nalika akir abad kaping 19 minangka pembangunan perkotaan kang berkembang marang lor lan lan wétan Manhattan kanti pembangunan dalan, kreteg lan rel sepur.

Bronx River dijenengi jumbuh Jonas Bronck, pawongan pemukim awal saka Småland ing Swedia kang lemahe batesan karo kali ing wétan. Borough Bronx dijenegi jumbah karo kali mau kang biyene jenenge "Bronck's River". Indian Amérika Lenape (Delaware) karusir sawisé taun 1643 déning pendatang saka Walanda lan Britania Raya. Bronx éntuk akèh arus imigran Irlandia, Jerman, Yahudi lan Italia sawisé populasi pedésaane meledak antara pertengahan abad kaping 19 lan 20. Sajarah dewek diterusake sawisé 1945 déning Afrika Amérika lan Hispanik Amérika saka wewengkon Karibia - khususe Puerto Rico[5] lan Republik Dominika, uga ska Jamaika. Dalam beberapaSajrone pira-pira taun terakhir, percampuran budaya iki wis dadekake Bronx laladan subur kanggone musik Latin lan hip hop.

The Bronx duwé siji saka lima Distrik Konggrès paling miskin ing AS (dhistrik ke-16), ananging keragaman permukimane uga nyakup laladan Riverdale lan Country Club. The Bronx, khususne ing South Bronx, ngalami penurunan populasi, omah layak huni, lan kuwalitas urip kanthi tajem ing akir 1960-an dan 1970-an, saéngga ndadèkaké gelombang pencurian, ananging wis nuduhake tanda-tanda pemulihan ING taun-taun terakhir.[6]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng 2009 est pop
  2. ^ Sawentara the Bronx duwé luas 42 square miles (109 km2), penduduke luwih akèh saka ALaska lan Wyoming digabungake, ya iku seluas 665,000 square miles (1,700,000 km2) miturut Tabel 348 Statistical Abstract of the United States: 2008 Ranked areas of the boroughs from U.S. Census Bureau, County and City Data Book:2007 Table B-1, Area and Population, retrieved on July 12, 2008.
  3. ^ a b U.S. Census Bureau, County and City Data Book:2007 Table B-1, Area and Population, retrieved on July 12, 2008. New York County (Manhattan) merupakan county terpadat di AS, diikuti Kings County (Brooklyn), Bronx County, Queens County dan San Francisco, California.
  4. ^ On the start of business for Bronx County: Bronx County In Motion. New Officials All Find Work to Do on Their First Day. The New York Times, January 3, 1914 (PDF retrieved on June 26, 2008):
    "Despite the fact that the new Bronx County Court House is not completed there was no delay yesterday in getting the court machinery in motion. All the new county officials were on hand and the County Clerk, the District Attorney, the Surrogate, and the County Judge soon had things in working order. The seal to be used by the new county was selected by County Judge Louis D. Gibbs. It is circular. In the centre is a seated figure of Justice. To her right is an American shield and over the figure is written 'Populi Suprema.'..."
    "Surrogate George M. S. Schulz, with his office force, was busy at the stroke of 9 o'clock. Two wills were filed in the early morning, but owing to the absence of a safe they were recorded and then returned to the attorneys for safe keeping...."
    "There was a rush of business to the new County Clerk's office. Between seventy-five and a hundred men applied for first naturalization papers. Two certificates of incorporation were issued, and seventeen judgments, seven lis pendens, three mechanics' liens and one suit for negligence were filed."
    "Sheriff O'Brien announced several additional appointments."
  5. ^ Braver (1998)
  6. ^ See the "Historical Populations" table in History above and its sources.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikiplesir duwé panuntun plesir ngenani Bronx.

Koordhinat: 40°50′14″N 73°53′10″W / 40.8373°N 73.8860°W / 40.8373; -73.8860