Bronx

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
The Bronx
—  Borough of New York City  —
Bronx County
Motto: "Ne cede malis" (Jangan beri kesempatan kepada iblis)
The Bronx is shown in orange.
Coordinates: 40°50′14″N 73°53′10″W / 40.83722°N 73.88611°W / 40.83722; -73.88611
Negara Amerika Serikat
Negara Bagian New York
County Bronx
Kota New York City
Dibentuk 1898  (County tahun 1914)
Pamaréntahan
 • Type Borough (New York City)
 • Presiden Borough Ruben Diaz, Jr.
(Borough of the Bronx)
 • Jaksa Distrik Robert T. Johnson
(Bronx County)
Wewengkon
 • Total 148 km2 (57 sq mi)
 • Land 109 km2 (42 sq mi)
 • Water 39 km2 (15 sq mi)
Highest Èlevasi 90 m (280 ft)
Populasi (1 Juli 2009 (Biro Sensus Amerika Serikat))
 • Total 1.397.287
 • Kapadhetan 12,845/km2 (33.269/sq mi)
Zona wektu Waktu Standar Timur (Amerika Utara) (UTC-5)
 • Summer (DST) Waktu Musim Panas Timur (UTC-4)
Kode pos 104 + dua digit
Kodhe tilpun 718, 347
Website Situs Web Resmi Presiden Borough Bronx

The Bronx yaiku borough paling lor saka lima borough ing New York City. Borough iki uga, kanti jeneng Bronx County, arupa kang terakhir digabung marang negara bagiyan New York saka 62 county. Mapan ing lor Manhattan lan Queens, lan kidul Westchester County, the Bronx arupa siji-sijine borough kang mapan ing daratan Amerika Serikat. Tahun 2010, Biro Sensus ngira-ngira jumlah penduduk borough iki nalika 1 Juli 2009 nyandak 1.397.287 jiwa,[1] manggoni wilayah kanti amba 42 square miles (109 km²). Iki ndadekake Bronx minangka borough paling padat kaping papat, paling gedhe kaping papat miturut luas daratan, lan paling duwur kaping telu miturut kepadatan penduduke.[2][3]

Cithakan:Borough di NYC

The Bronx dibelah dening Bronx River nganti daerah berbukit ing kulon sacepake Manhattan, lan dataran East Bronx cepak karo Long Island. West Bronx dianeksasi marang New York City (banjur digabungake marang Manhattan) nalika 1874, lan wilayah ing wetan Bronx River nalika 1895. The Bronx pertama entuk status hukume nalika dadi borough Greater New York tahun 1898. Bronx County, kanti perbatasan kang pada kaya borough, kapisah saka New York County (banjur ngadeg bebarengan Borough of Manhattan) nalika 1 Januari 1914.[4] Senajan the Bronx arupa county paling padat ketelu ing AS,[3] meh seprapate wilayahe arupa lapangan terbuka, kalebu Woodlawn Cemetery, Van Cortlandt Park, Pelham Bay Park, New York Botanical Garden lan Bronx Zoo ing daerah lor lan tengah borough, ing tanah kang dikhususake nalika akhir abad kaping 19 minangka pembangunan perkotaan kang berkembang marang lor lan lan wetan Manhattan kanti pembangunan dalan, kreteg lan rel sepur.

Bronx River dijenengi jumbuh Jonas Bronck, pawongan pemukim awal saka Småland ing Swedia kang lemahe batesan karo kali ing wetan. Borough Bronx dijenegi jumbah karo kali kasebut kang biyene jenenge "Bronck's River". Indian Amerika Lenape (Delaware) karusir sakwise tahun 1643 dening pendatang saka Belanda lan Britania Raya. Bronx entuk akeh arus imigran Irlandia, Jerman, Yahudi lan Italia sakwise populasi pedesaane meledak antara pertengahan abad kaping 19 lan 20. Sejarah dewek diterusake sakwise 1945 dening Afrika Amerika lan Hispanik Amerika saka wilayah Karibia - khususe Puerto Rico[5] lan Republik Dominika, uga ska Jamaika. Dalam beberapaSajrone pira-pira tahun terakhir, percampuran budaya iki wis dadekake Bronx daerah subur kanggone musik Latin lan hip hop.

The Bronx duweni siji saka lima Distrik Kongres paling miskin ing AS (distrik ke-16), ananging keragaman permukimane uga nyakup daerah Riverdale lan Country Club. The Bronx, khususne ing South Bronx, ngalami penurunan populasi, omah layak huni, lan kuwalitas urip sacara tajem ing akhir 1960-an dan 1970-an, sahingga ndadekake gelombang pencurian, ananging wis nuduhake tanda-tanda pemulihan ING tahun-tahun terakhir.[6]

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng 2009_est_pop
  2. ^ Sawentara the Bronx nduweni luas 42 square miles (109 km²), penduduke luwih akeh saka ALaska lan Wyoming digabungake, yaiku seluas 665.000 square miles (Cithakan:Convert/sround km²) miturut Tabel 348 Statistical Abstract of the United States: 2008 Ranked areas of the boroughs from U.S. Census Bureau, County and City Data Book:2007 Table B-1, Area and Population, retrieved on July 12, 2008.
  3. ^ a b U.S. Census Bureau, County and City Data Book:2007 Table B-1, Area and Population, retrieved on July 12, 2008. New York County (Manhattan) merupakan county terpadat di AS, diikuti Kings County (Brooklyn), Bronx County, Queens County dan San Francisco, California.
  4. ^ On the start of business for Bronx County: Bronx County In Motion. New Officials All Find Work to Do on Their First Day. The New York Times, January 3, 1914 (PDF retrieved on June 26, 2008):
    "Despite the fact that the new Bronx County Court House is not completed there was no delay yesterday in getting the court machinery in motion. All the new county officials were on hand and the County Clerk, the District Attorney, the Surrogate, and the County Judge soon had things in working order. The seal to be used by the new county was selected by County Judge Louis D. Gibbs. It is circular. In the centre is a seated figure of Justice. To her right is an American shield and over the figure is written 'Populi Suprema.' ..."
    "Surrogate George M. S. Schulz, with his office force, was busy at the stroke of 9 o'clock. Two wills were filed in the early morning, but owing to the absence of a safe they were recorded and then returned to the attorneys for safe keeping. ..."
    "There was a rush of business to the new County Clerk's office. Between seventy-five and a hundred men applied for first naturalization papers. Two certificates of incorporation were issued, and seventeen judgments, seven lis pendens, three mechanics' liens and one suit for negligence were filed."
    "Sheriff O'Brien announced several additional appointments."
  5. ^ Braver (1998)
  6. ^ See the "Historical Populations" table in History above and its sources.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Wikisource1911Enc

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Bronx ing Wikivoyage

Koordinat: 40°50′14″N 73°53′10″W / 40.8373°N 73.8860°W / 40.8373; -73.8860

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bronx&oldid=836105"