Bosintang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bosintang
보신탕.jpg
Jeneng liyanégaejangguk, dangogiguk, gaejang, gujang, jiyangtang
JinisTang
Panggonan asalKorea
Woworan pokokDog meat, vegetables
Buku masakan: Bosintang  Médhia: Bosintang

Bosintang (boshintang) ( Hangul보신탕 ) utawa gaejangguk ( Hangul개장국 ), diarani dangogiguk ( Hangul단고기국 ) ing Korea Lor, yaiku sup Korea sing ngemot daging asu minangka bahan utama.[1] Sup kasebut dipitayani nyedhiyakake kabecikan .[2] Daging iki digodhog nganggo jangaan kaya ta bawang ijo, godhong perilla, lan dandelion, lan rempah-rempah kaya ta Doenjang (된장), Gochujang (고추장), lan bubuk wiji perilla.[3] Wis dienggo karo Agastache rugosa sadurunge mangan. Panganan iki minangka salah sawijining panganan Korea sing paling umum digawé saka daging asu, nduweni sejarah sing dawa ing budaya Korea.

Dianyari <br id="mwSA"><br><br><br> </br> Romanisasi Hangul Hanja



</br> utawa skrip campuran
Jarwan
boshintang 보신탕 補身湯 "sup sing kuat
yeongyangtang 영양탕 營養湯 "sup nutrisi"
boyangtang 보양탕 補養湯 "sup sing kuat
gaejang (guk) a 개장(국) 개醬(국) "sup kacang kacang anjing
sacheoltang 사철탕 四철湯 "sup kanggo kabèh musim"
dangogitang 단고기탕 단고기湯 "sup daging manis (resep tradisional Korea Utara )"
gutang 구탕 狗湯 "sup anjing
gujang 구장 狗醬 "sup kacang kacang anjing
jiyangtang 지양탕 地羊湯 "sup wedhus
meongmeongtang 멍멍탕 멍멍湯 "sup woof woof"

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. "Archived copy". Diarsip saka sing asli ing 2016-03-03. Dibukak ing 2009-09-15.CS1 dandani: archived copy as title (link)
  2. "S Korea dog meat row deepens". BBC News. November 12, 2001. Dibukak ing 2009-12-31.
  3. 2004 Seoul Shinmoon article