Bocadillo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bocadillo
Tortilla patatas alioli.JPG
A bocadillo filled with tortilla, one of many options.
Jeneng liyanéBocata
JinisSandwich
Panggonan asalSpain
Hawa ajanganCold or baked
Woworan pokokSpanish bread, cold meat or omelette
Buku masakan: Bocadillo  Médhia: Bocadillo

The bocadillo utawa bocata, ing Spanyol, iku sandwich digawe karo Spanyol roti, biasane sing baguette utawa jinis padha roti, Cut lengthwise. Biasane dianggep minangka panganan sing asor, regane sing murah regane suwe-suwe dadi evolusi. Ing Spanyol, asring dipangan ing kafe lan bar tapas . [1] Sawetara bocadillos dibumbui karo saos kayata mayonis, aioli, saos tomat, mustar utawa saos tomat . Biasane disedhiyakake nganggo bir adhem utawa anggur abang, omben-omben, kopi lan tapas. Kasedhiya macem-macem jinis bocadillos ing macem-macem wilayah Spanyol, kayata serranito, almussafes lan esgarrat . Ana macem-macem bocadillos ing Spanyol, [2] nanging sing paling khas bisa dituduhake. Bocadillos uga bisa ditemokake ing sisih lor Maroko.


Referensi[besut | besut sumber]

  1. Noa Lior; Tara Steele (2002), Spain: The People, Crabtree Publishing Company, p. 28, ISBN 978-0-7787-9365-6
  2. Pérez, [redacción de textos, Ana María (2001). Bocadillos, sándwiches y canapés : recetas originales para comer rápido y bien. Barcelona: RBA. ISBN 8479017279.