Biryani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Biryani
Biryani Home.jpg
Jeneng liyanéBiriyani, biriani, beriani, briyani, breyani, briani, birani
Tlatah utawa prajaIndian subcontinent, Western Asia, Central Asia, Southeast Asia, Southern Africa
Woworan pokok
  • Rice
  • Indian spices
  • Meat
  • Dahi
VariasiVarious
Buku masakan: Biryani  Médhia: Biryani
Biryani digambarake ing perangko India taun 2017

Biryani ( /bɜːrˈjɑːni/ ) iku olahan panganan beras campuran karo sawijining asli antarane Muslim ing anak bawana India. [1] [2] [3] Bisa dibandhingake karo campuran kari, mengko dicampur karo beras setengah mateng kanthi kapisah. Sajian iki misuwur banget ing saindenging bawana India, uga ing antarane diaspora. Uga disiapake ing wilayah liyane kayata Kurdistan Irak . [4] Digawe nganggo rempah-rempah, beras, lan daging India ( pitik, daging sapi, wedhus, daging babi, wedhus, udang, utawa iwak ), lan kadhang kala, ditambahake endhog lan / utawa kentang ing maneka tlatah tartamtu. [5] Tembung 'biryani' asale saka tembung Persia, birian, sing tegese 'goreng sadurunge masak'. Iki minangka sajian populer sing entuk ceruk kanggo masakan Asia Kidul .

Hyderabadi Chicken Biryani

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Karan, Pratibha (2012). Biryani. Random House India. ISBN 978-8-18400-254-6.
  2. Gahlaut, Kanika (22 March 2015). "Food racism: Biryani to target Muslims?". DailyO. Dibukak ing 14 July 2016.
  3. Sanghvi, Vir (27 February 2010). "Everything you want to know about biryani". Hindustan Times. Dibukak ing 14 July 2016.
  4. Wallis, Bruce (12 April 2017). "EAT MY WORDS: A taste of Iraqi Kurdistan". Duluth News Tribune (ing basa Inggris).
  5. Bhandari, Kabir Singh (21 April 2020). "The curious case of potato in Kolkata biryani and how the British fed us a lie". Hindustan Times. Dibukak ing 19 August 2020.