Bhanu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prasasti Plumpungan

Bhanu ya iku raja Mataram kuna kang jenengé karan ing Prasasti Plumpungan, sing tinemu cedhaké Kutha Salatiga, kanthi candrasangkala 672 Saka (utawa 750 M).[1] Miturut ahli filologi de Casparis, Bhanu iku raja saka Wangsa Syailéndra sing nganut agama Buda, nanging penemu iku ora bisa dipastèkaké kabenerané amarga Bhanu ing prasasti iku ora nyandang sesebutan karajan.[1]

Bhanu ing basa Sangskerta duwé arti srengéngé.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b Poesponegoro, Marwati Djoened, Nugroho Notosusanto (2008). Sejarah Nasional Indonésia: Zaman Kuno, Vol. II, Balai Pustaka, ISBN 9789794074084, pp. 135-136.
  2. van der Meulen, W. J., Sutarjo Adisusilo J. R. (1988). Indonésia Di Ambang Sejarah, Kanisius, p. 86.


Didhisiki déning:
-
{{{jabatan}}}
750?
Diganti déning:
Wisnu