Beyond

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Beyond

Beyond inggih punika salah satunggaling grup musik asal Hong Kong kanthi aliran musik rock, dipundirikaken nalika taun 1983.[1] Umumipun grup punika mbketakaken lagu kanthi basa kanton. Anggota awal saking grup punika inggih Wong Ka Kui (vokalis), Yip Sai Wing (vokalis, drum), Lee Wing Chiu (bass), lan William Tang (Gitar).[2] Rayi saking Wong Ka Keung (vokalis, bass) kagabung nalika taun 1984, lajeng Paul Wong Koon Chung (vokalis, gitar) kagabung nalika taun 1985. Sapèrangan anggota ingkang namung kagabung kanthi wekdal ingkang cekak inggih punika Owen Kwan, Chan Se On, lan Lau Chi Yuen. Lau Chi Yuen nilaraken band nalika taun 1988 saperlu nglajengaken studi dhateng Amerika Serikat. Band inti saking grup punika inggih Wong Ka Kui, Yip Sai Wing, Wong ka Keung, lan Wong Koon Chung. Nalika taun 1993, Wong Ka Kui ngalami kacilakan ingkang damel cidera wonten ing bagèyan mustakanipun sasampuning dhawah saking pentas ingkang risak wonten ing salah satunggaling acara wonten ing Jepang, Wong Ka Kui lajeng ngalami koma lan séda 1 minggu candhakipun, piyambakipun nembé umur 31 taun nalika tilar donya. Grup Beyond lajeng wiwit mandhap popularitasipun lan ngawontenaken konser ingkang pungkasanipun nalika tanggal 1 Februari 2005 wonten ing Singapura, sasampuning punika, band punika lajenng dipunbubaraken lan sami nindakaken solo karier.[3]

Discography[besut | besut sumber]

Albums (Cantonese)[besut | besut sumber]

  • 1986.04-再見理想 (Goodbye Faith, aka Goodbye Ideal)
  • 1987.07-亞拉伯跳舞女郎 (Arabian Dancing Girl)
  • 1988.03-現代舞台 (Modern Stage)
  • 1988.09-秘密警察 (Secret Police)
  • 1989.07-Beyond IV
  • 1989.12-真的见证 (The Real Testament)
  • 1990.09-命運派對 (Party Of Fate)
  • 1991.09-犹豫 (Deliberate)
  • 1992.08-繼續革命 (Continue The Revolution)
  • 1993.05-樂輿怒 (Rock 'N' Roll)
  • 1994.06-二樓後座 (2nd Floor Back Suite)
  • 1995.06-Sound
  • 1997.04-請將手放開 (Please Let Go Of Your Hands)
  • 1997.12-驚喜 (Surprise)
  • 1998.12-不見不散 (Until You Arrive)
  • 1999.11-Good Time

Albums (Mandarin)[besut | besut sumber]

  • 1990.09-大地 (The Earth)
  • 1991.04-光輝歲月 (The Glorious Years)
  • 1992.12-信念 (Belief)
  • 1993.09-海闊天空 (Sea & Sky)
  • 1994.07-Paradise
  • 1995.10-愛與生活 (Love & Life)
  • 1998.02-這裡那裡 (Here And There)

Album (Japanese)[besut | besut sumber]

  • 1992.09-超越 (Beyond)
  • 1993.07-This Is Love 1
  • 1994.07-Second Floor

EP & Singles[besut | besut sumber]

  • 1987.01-永遠等待 (Forever Waiting)
  • 1987.08-新天地 (New World)
  • 1987.09-孤單一吻 (Solitary Kiss)
  • 1989.04-四拍四 (4 Beat 4)
  • 1990.05-战胜心魔 (Overcoming The Devil Inside)
  • 1990.06-天若有情电影歌曲 (A Moment Of Romance - Movie Songs)
  • 1992.12-無盡空虛 (Endless Emptiness)
  • 1996.02-Beyond 的精彩 (Wonderful Beyond)
  • 1998.07-Action
  • 1999-Love Our Bay (Beyond & Funky Sueyoshi)
  • 2003.04-Together

Live Albums[besut | besut sumber]

  • 1985-Super Live 1985
  • 1986.08-台北演唱会 (Live In Taipei)
  • 1987.10-超越亞拉伯演唱會 (Arab Concert)
  • 1988.10-Live 88
  • 1988.10-北京演唱會 1988 (Beijing Concert)
  • 1991.12-Live 1991
  • 1993.12-Words & Music - Final Live With Ka Kui
  • 1996.05-Live & Basic
  • 2001.12-Good Time Live Concert 1999
  • 2003-20th Anniversary 2003 Live
  • 2005.04-Beyond The Story Live 2005

Compilations[besut | besut sumber]

  • 1993.08-遙望黃家駒不死音樂精神 - 特別紀念集 92-93 (Special Commemorate Of Wong Ka Kui)
  • 1995.05-遙かなる夢 Far Away 1992~1995
  • 2000.01-Millennium
  • 2005.01-Beyond The Ultimate Story
  • 2008.03-Beyond 25th Anniversary
  • 2013.07-Beyond 30th Anniversary
  • 2015.06-The Legend
  • 2015.06-The Stage

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]