Betharia Sonatha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Betharia Sonata
Betharia Sonata.jpg
LairBetharia Sonata
Jeneng liyaBetharia Sonata
PakaryanPenyanyi
Taun aktif1981-ngantos sapunika

Sri Betharia Sonatha utawi misuwur minangka Betharia Sonata (lair ing Bandung, Jawa Barat, 14 Dhésèmber 1960; umur 58 taun) punika satunggalipun penyanyi lan bintang filem Indonesia.[1] Karieripun dipunlangkungi kanthi kaprigelanipun ing bab akting filem lan dados penyanyi pop.[1] Betha misuwur minangka penyanyi lagu Hati yang Terluka ingkang naté hit ing jaman taun 1990-an, lan lajeng nyusul album Seandainya ing taun 1995, Memoriku Di Karaoke ing taun 1997, Best of Betharia Sonatha Karaoke ing taun 1999, Melayu Deli Betharia Sonatha ing taun 1999, lan [[Platinum 22 Best Of Betharia Sonatha Vol. 002 ing taun 2003.[1] Wiwit terjun dados penyayi, Betharia Sonata sampun damel 30 album solo.[1] Panjenenganipun ngakeni saged pikantuk royalti Rp 100 juta per taun saking usahanipun ngantos sapunika.[1] Sanèsipun kanugrahan Golden Kaset, Betha ugi naté pikantuk 7 Golden Records.[1] Album-albumipun dipunwedalaken déning Musica Studio's.[2] Sanèsipun dados penyanyi, Betha ingkang agaminipun Islam punika ugi dados bintang filem "Kamus Cinta Sang Primadona" lan "Biarkan aku cemburu".[2] Sasampunipun pegatan kaliyan aktor Willy Dozan, Betha ugi ndhèrèk main filem FTV "Pak De" (2007) kaliyan Didi Petet.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Betharia Sonata dipunundhuh tanggal 28 Juli 2011)
  2. a b c Betharia Sonata:Semoga ini Pernikahan Terakhir Willy dipunundhuh tanggal 28 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Betharia Sonata