Beoseon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Beoseon

Beoseon(버선) ya iku jinis kaos kaki tradisional Koréa kang digawé saka rajutan kain katun kanggp ngagetake sikil.[1][2] Beoseon saka laladan siji lan sijiné béda-béda bentuke.[1] ing pérangan lor Koréa, kain katun dirajut luwih kerep tinimbang ing tlatah pérangan kidul.[1] Ing tlatah-tlatah tinamtu beoseon digawé tanpa nggunakake kain katun.[1] Ing mangsa pertengahan Dinasti Joseon (abad 16-17), ukuran beoseon luwih cilik tinimbang ukuran sikil asline lan dirajut nganggo katun kang luwih akèh supaya penampilane luwih mikat ati.[1] Ing mangsa iki, beoseon ngetokake mode kang ngrefleksikake seni nalika mangsa iku, ing antarané kanthi manut ukuran kang segaris karo lekuk driji lan dlemekan sikil.[1] Etiket tradisional Koréa kng menging sikil katon ndadèkaké kaos kaki iki digunakaké saben dina, malah kerep digunakaké nalika mangsa ketiga.[1] Wong lanang utawa wong wadon nggunakake beoseon kanthi nyelasarake hanbok.[1] Uga delengen ==

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. kk. 129–130. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung). 
  2. ^ Beoseon (Padded Socks), prkorea. Diundhuh tanggal 9 Juni 2010.

Cithakan:Pakaian-stub