Beoseon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Beoseon

Beoseon(버선) ya iku jinis kaos kaki tradhisional Koréa kang digawé saka rajutan kain katun kanggp ngagetake sikil.[1][2] Beoseon saka laladan siji lan sijiné béda-béda wujudé.[1] ing pérangan lor Koréa, kain katun dirajut luwih kerep tinimbang ing tlatah pérangan kidul.[1] Ing tlatah-tlatah tinamtu beoseon digawé tanpa nggunakaké kain katun.[1] Ing mangsa pertengahan Dinasti Joseon (abad 16-17), ukuran beoseon luwih cilik tinimbang ukuran sikil asline lan dirajut nganggo katun kang luwih akèh supaya penampilane luwih mikat ati.[1] Ing mangsa iki, beoseon ngetokaké mode kang ngrefleksikake seni nalika mangsa iku, ing antarané kanthi manut ukuran kang segaris karo lekuk driji lan dlemekan sikil.[1] Etiket tradhisional Koréa kng menging sikil katon ndadèkaké kaos kaki iki digunakaké saben dina, malah kerep digunakaké nalika mangsa katiga.[1] Wong lanang utawa wong wadon nggunakaké beoseon kanthi nyelasarake hanbok.[1] Uga delengen ==

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. kk. 129–130. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung). 
  2. ^ Beoseon (Padded Socks), prkorea. Diundhuh tanggal 9 Juni 2010.


Cithakan:Pakaian-stub