Benedict endhog

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Eggs Benedict
Eggs Benedict-01-cropped.jpg
Eggs Benedict with bacon, topped with a minute amount of sprouts. Sliced cherry tomatoes can be seen on the side of the plate.
AjanganBreakfast, brunch
Panggonan asalNew York City, United States
Woworan pokokEnglish muffin, Canadian bacon, Eggs, Hollandaise sauce
VariasiMultiple
Buku masakan: Eggs Benedict  Médhia: Eggs Benedict

Endhog Benediktus iku sawijining Amérika sarapan utawa brunch sajian, dumadi saka loro bahan saka muffin Inggris, saben paling ndhuwur karo daging babi Canadian, [1] sing endhog poached, lan sauce hollandaise . Iki dipopulerake ing New York City .

Jinis[besut | besut sumber]

Endhog Benediktus nganggo daging babi, kanthi paprika disiram ing ndhuwur
  • Endhog Blackstone nambah daging belang lan irisan tomat . [2]
  • Endhog Blanchard nambahake saus Béchamel kanggo Hollandaise. [3]
  • Endhog Florentine nambah bayem . [4] Versi endhog sing luwih lawas Florentine nambah bayem ing endhog rebus utawa dicincang .
  • Endhog Chesapeake nambahake kue kepiting biru ing Maryland. [5]
  • Endhog Mornay ngganti saos Mornay (keju) kanggo Hollandaise. [6]
  • Endhog Trivette nambahake mustar Creole menyang Hollandaise lan endhas crayfish . [7]
  • Endhog Omar (uga dikenal minangka steak benedict) nambahake steak cilik, lan kadang ngganti hollandaise karo béarnaise.
  • Endhog Atlantik, Egg Hemingway, [8] utawa endhog Norvégienne (uga dikenal minangka endhog royale lan endhog Montreal ing Selandia Baru) nambahake salmon, sing bisa diendhot . Iki minangka variasi umum sing ditemokake ing Australia, Selandia Baru, Kanada lan Inggris, lan ing restoran Kosher . [9] Iki uga dikenal minangka "endhog Benyamin" ing sawetara restoran ing Kanada. [10]
  • Huevos Benedictos nambahake irisan alpukat lan / utawa chorizo Meksiko, lan ditambah karo salsa (kayata <i id="mwaA">salsa roja</i> utawa <i id="mwag">salsa brava</i> ) lan saus hollandaise. [11]
  • Endhog Hussarde ngganteni Walanda kanggo muffin Inggris lan nambah saos Bordelaise . [12] [13]
  • Benediktus Irlandia nambah daging sapi korned utawa daging babi Irlandia . [14]
  • Eggs Cochon, variasi saka restoran ing New Orleans sing nambah "puing" daging babi (daging babi panggang alon dipotong ing jus dhewe) lan ngganti muffin Inggris nganggo biskuit buttermilk sing gedhe. [15] [16]
  • California Endhog Benediktus nambahake irisan alpukat . Variasi kalebu nambah tomat sing wis diiris.
  • Avocado Toast Benediktus ngganti roti panggang kanggo muffin lan nambah alpukat sing diiris.
  • Campfire Endhog Benediktus ngganti biskuit flaky kanggo muffin lan ngganti saus hollandaise karo kacang panggang barbecue.
  • New Jersey Benediktus nambahake Taylor Pork Roll .
  • Endhog Woodhouse kalebu loro endhog lan jantung artichoke, bayem krim, saus bechamel, ham Ibérico, truffle ireng lan kaviar beluga. Resep iki ditampilake ing buku How To Archer, sing diilhami saka serial televisi Archer ing FXX .   [ <span title="This claim needs references to reliable sources. (August 2020)">perlu rujukan</span> ][ <span title="This claim needs references to reliable sources. (August 2020)">perlu rujukan</span> ]
  • Endhog Zenedict, a beluk saka restoran ing tayang chain toko Canadian Zellers . Endhog rebus ing scone panggang kanthi daging punggung peameal (daging Kanada), disiram nganggo saus tomat tomat sundel. [17]
  • Varietas Skotlandia sing populer kalebu endhog Ibridean, ngganti ham kanggo puding ireng, lan endhog Balmoral sing digunakake haggis .   [ <span title="This claim needs references to reliable sources. (August 2020)">perlu rujukan</span> ][ <span title="This claim needs references to reliable sources. (August 2020)">perlu rujukan</span> ]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Ash, John. "Classic Eggs Benedict". Dibukak ing May 1, 2020.
  2. Rombauer, Irma S.; Marion Rombauer Becker (1995) [1975]. "Egg Dishes". The Joy of Cooking. Illustrated by Ginnie Hofmann and Ikki Matsumoto (1st Scribner Edition 1995 ed.). New York, New York: Scribner. p. 222. ISBN 0-02-604570-2. Notes: Title of recipe is poached eggs Blackstone. Uses fried slice of flour dipped tomato, minced bacon, poached eggs, and hollandaise. No bread for base.
  3. Hirtzler, Victor (1988). The 1910 Hotel St. Francis cook book (1st ed.). Sausalito, Calif.: Windgate Press. ISBN 978-0915269068.
  4. "Rich mix of patrons makes Moto's special". The Atlanta Journal and The Atlanta Constitution. December 18, 1986. pp. A/6. "eggs Florentine ($3.95), eggs poached and topped with Hollandaise sauce, served on spinach and English muffin" Notes: Not directly verified. Viewed through Google News Archive snippet view.
  5. The Editors of Saveur Magazine (28 October 2014). SAVEUR: The New Classics Cookbook: 1,000 Recipes + Expert Advice, Tips, and. Weldon Owen. p. 461. ISBN 978-1616287351. Dibukak ing 28 July 2017.
  6. Claiborne, Craig (May 26, 1960). "Maligned Vegetable Has Loyal Fans". The New York Times. p. 28.
  7. Thomson, Julie R. "17 Twists On The Classic Eggs Benedict Recipe".
  8. "Eggs Hemingway (or eggs Atlantic) with smoked salmon | Shelf5". Shelf5. Dibukak ing September 28, 2016.
  9. "Eggs Hemingway". Instructables. Dibukak ing September 28, 2016.
  10. "Eggs Benjamin breakfast - Picture of Symposium Cafe Restaurant & Lounge, Markham - TripAdvisor". www.tripadvisor.com. Dibukak ing September 28, 2016.
  11. "Huevos Benedictos". Instructables.
  12. DeMers, John (1998). Food of New Orleans: Authentic Recipes from the Big Easy. Food photography by John Hay (1st ed.). Boston: Periplus Editions. p. 44. ISBN 962-593-227-5.
  13. "Recipes – Eggs Hussarde". Brennan's Restaurant. Diarsip saka sing asli ing February 6, 2006. Dibukak ing September 28, 2016. Notes: Located in New Orleans, Louisiana.
  14. Townsend, Elisabeth (July 24, 2005). "Dining Out". The Boston Globe. "Irish Benedict ($7.50): two poached Eggs and corned beef hash on an English muffin covered with hollandaise sauce" Notes: Not directly verified. Viewed through Google News Archive snippet view.
  15. "Eggs Cochon du Lait" Eat Your World
  16. "Five places for great cochon du lait" Gambit
  17. "Zellers Diner". Zellers Diner food pages.