Batata vada

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Batata Vada
Indian BatataVada.JPG
AjanganHors d'oeuvre / Starter / Appetizer
Panggonan asalIndia
Tlatah utawa prajaMaharashtra
Woworan pokokPotatoes
Buku masakan: Batata Vada  Médhia: Batata Vada
Batata Vadas asring dipangan nganggo lombok ijo
Batata Vada Patah, didol ing Mumbai

Batata Vada ( Marathi ) minangka panganan cepet vegetarian India sing misuwur ing Maharashtra, India . "Batata" tegese kentang (disebabake karo wong Portugis, sing ngenalake kentang ing India abad kaping pitulas [1] ), lan vada tegese fritter. Mula, batata vada secara harfiah tegese fritter kentang. Piring kasebut kalebu patty kentang tumbuk sing ditutupi karo glepung kacang pitik, sing banjur digoreng lan digawe panas karo chutney . Vada biasane udakara udakara loro utawa telung inci. Ing saindenging wilayah ing India, sajian iki uga dikenal kanthi jeneng Aloo Bonda, Aloo Vada, Batata Bonda, Batata Vada, Potato Bonda, lan Potato Vada.Isi kentang lan adonan sing digunakake kanggo nutupi isi mung rong komponen saka batata vada.

Preparasi[besut | besut sumber]

Kentang digodhog, ditumbuk kasar lan disisihake. [2] Bumbu kaya asafoetida, wiji sawi, lombok, bawang, godhong kari digoreng nganggo tempel jahe bawang putih, kunir lan uyah, banjur dimasak nganggo kentang sing wis ditumbuk.

Batata vada biasane digawe panas banget karo lombok ijo lan chutney sing maneka jinis. Cara paling umum kanggo mangan sajian iki yaiku nganggo pav Vada . [3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "How potatoes and chillies conquered Indian cuisine - India News, Firstpost". Firstpost. 2019-03-26. Dibukak ing 2020-09-20.
  2. "A Brown Kitchen: Recipe for Batata Vadas With Dry Garlic Coconut Chutney". SFChronicle.com (ing basa Inggris). 2020-03-04. Dibukak ing 2020-09-20.
  3. . Batata Vada is popular with certain recipe variations in the southern Indian states too and is called Bonda. The Times of India : Even Celebrities Love Vada Pav