Barbekyu Mongolia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Panganan masak ing wajan barbecue Mongol

Barbekyu Mongolia ( Chinese ) minangka sajian gorengan sing digawe dening Wu Zhaonan ing Taiwan taun 1951. [1] [2] Daging lan sayuran dimasak ing kothak wesi gedhe, bunder, lan padhet kanthi suhu nganti 300 ° C (572 ° F). Sanajan jenenge, sajian kasebut dudu wong Mongolia, lan mung ana gandhengane karo barbecue . [3] [4]

Biasane, para pengunjung milih macem-macem bahan mentah saka tampilan daging sing diiris tipis (kayata daging sapi, daging babi, domba, kalkun, pitik, lan urang) lan sayuran (kayata kubis, tahu, bawang, brokoli, lan jamur). Mangkuk bahan diulungake menyang koki sing nambah saos pilihan kanggo restoran, banjur pindhah menyang panggangan.

Bentuk panggangan bunder ngidini loro utawa luwih koki masak panganan kanthi bebarengan, lan bisa masak kanthi cepet amarga bahan sing diiris tipis, mula panganan kasebut biasane dimasak ing siji revolusi panggangan. Minyak utawa banyu bisa ditambahake supaya gampang masak. Bahan-bahan kasebut terus digoreng kanthi panas lan kabeh panganan tetep bisa dingerteni lan utuh.

Jingisukan Jepang

Deleng uga[besut | besut sumber]

  • Asado
  • Bulgogi, panggangan goreng sing populer ing Korea sing padha karo barbecue Mongol
  • Khorkhog, sajian Mongolian sing diarani "barbecue Mongolian"
  • BBQ Korea nuduhake macem-macem sajian panggang ing masakan Korea
  • Saj, wadhah cembung sing digunakake ing Asia tengah, kidul, lan kulon kanggo masak roti lan daging
  • Masakan Taiwanese
  • Teppanyaki, gaya masak Jepang sing padha

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Chang, Eddy (2018-11-01). "Ceremony to be held honoring late crosstalk master Wu Zhao-nan". Taipei Times. Dibukak ing 6 November 2018.
  2. Chang, Eddy (24 July 2014). "Restaurant review: Genghis Khan Mongolian Bar-B-Q". Taipei Times. Dibukak ing 6 November 2018.
  3. Calta, Marialisa (December 14, 1988). "AT THE NATION'S TABLE; Appleton, Wis". The New York Times (ing basa Inggris). Dibukak ing 2018-11-06.
  4. Schwabe, Calvin W. (1979). Unmentionable Cuisine. University of Virginia Press. p. 125. ISBN 978-0-8139-1162-5.