Olahan Taiwan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mie Ta-a saka Tō͘-sió-goe̍h (度小月) wilayah Tainan

Masakan Taiwan ( Chinese , Bopomofo : ㄊ ㄞ ˊ ㄨ ㄢ ˉ ㄌ ㄧ ㄠ ˋ ㄌ ㄧ ˇ, utawa臺灣料理; ) duwe sawetara variasi. Saliyane masakan saka mayoritas Hoklo, ana uga masarakat asli Taiwan, Hakka, Waishengren, lan turunan masakan Jepang, uga jinis masakan Tionghoa saka njaba Taiwan utawa Fujian .

Masakan Taiwan dhewe asring digandhengake karo pengaruh saka tengah nganti provinsi kidul China, utamane saka sisih kidul Fujian (Hokkien) sing asring diklasifikasikake dadi utawa diklompokake karo 'masakan Fujian Selatan ". Nanging, pengaruh saka kabeh China bisa ditemokake sawise Kuomintang mundur menyang pulau sing nggawa akeh masakan Tionghoa. Uga ana pengaruh saka masakan

Jepang amarga nalika Taiwan ana ing sangisore Jepang . Panganan tradisional Tionghoa bisa ditemokake ing Taiwan, kajawi Fujian lan gaya Hakka uga masakan Taiwanese, kalebu masakan saka Guangdong, Jiangxi, Chaoshan, Shanghai, Hunan, Sichuan lan Beijing .

Gua-bao kanthi ngisi tradisional
Kue getih babi (豬血糕, ti-huih-ko) ing tongkat
Daging babi sing wis 炕肉 (炕肉, khòng-bah) kanggo disajekake karo sega
Babi lan geng shiitake liwat sega ing restoran ing Taichung
Sepiring baobing nganggo stroberi lan susu pekat
Popiah, bungkus adhedhasar gandum kasebut ora digoreng.
Barkas:Nightmarketsquid.JPG
Cumi bakar didol ing pasar wengi.
Daging babi keⁿ, sup sing kandel karo tahu lan daging babi sing ditutupi surimi