Barakuda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Barakuda
Barracuda with prey.jpg
Barakuda besar, Sphyraena barracuda.
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Actinopterygii
Ordho: Perciformes
Famili: Sphyraenidae
Génus: Sphyraena
Klein, 1778
Spesies

Lihat text.

Brakuda ya iku iwak kang kalebu kelas Actinopterygii kang dikenal kanthi wujud kang medèni lan ukurané kang gedhi.[1] Awaké dawa lan ditutupi sisik kang alus. Barakuda ya iku anggot génus Sphyraena, siji-sijiné génus familia Sphyraenidae.[1] Miturut para ahli, iwak mau ngalmi kapunaahan amarga terlalu akèh dijikuk utawa dipancing déning para Nelayan. Pakulinan para warigaluh Karibia anggoné mancing ora ramah lingkungan. Déwèké njikuk iwak-iwak ing laut tanpa ndeleng kelestariané laut sahengga marakaké iwak barakuda iku cures.[2]

Species[besut | besut sumber]

Sennet utara, Sphyraena borealis.
Sekumpulan barakuda buntut kuning, Sphyraena flavicauda, ing kiwa-tengené Dayang, Malaysia.

Ana 26 spésies barakuda kang dingertèni, ya iku:

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. a b Humann, P.; Deloach, N. (2002). Reef Fish Identification, Florida, Caribbean, Bahamas, 3rd edition. Jacksonville, Florida, USA: New World Publications, Inc. kk. page 64. ISBN 1-878348-30-2.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Cite nganggo paramèter lawas |coauthors= (pitulung)
  2. [1], Kaunduh 1/01/2012.


Pranala njaba[besut | besut sumber]