Bamia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bamia
Bamia-Ocras tomate.JPG
Bamia stew
Jeneng liyanéBamieh, Bamya
AjanganMeal
Tlatah utawa prajaCyprus, Egypt, Greece, Iran, Iraq, Israel, Jordan, Lebanon, Palestine, Sudan, Syria, Turkey
Woworan pokoklamb meat, okra, bay leaves, salt, pepper
Buku masakan: Bamia  Médhia: Bamia

Bamia ( Arab: بامية‎‎ , okra sing dimasak; Yunani: μπάμια  ; Basa Turki: bamya [1] ), utawa bamia loro-Lahm ( Arab: البامية باللحم أو شوربة البامية‎‎ okra karo daging), punika olah-olahan Eastern Tengah, Anatolian lan Yunani kang digawé mawa godhok nyawisake nggunakake daging lamb, okra lan tomat minangka bahan utami.[2] Bahan tambahan sing digunakake kalebu saos tomat, bawang, bawang putih, cilantro (katumbah), lenga sayur, kapulaga, uyah lan lada. Tembung "bamia" dhewe tegese " okra " lan tembung kasebut ertologis .[3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Turkey (ing basa Inggris). Michelin Travel Publications. 2000. p. 94.
  2. Claudia Roden, A New Book of Middle Eastern Food, p. 248
  3. "Bamya". Nişanyan Sözlük. Dibukak ing 2019-11-01.