Baji (sandhangan)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wong tuwa kang nganggo baji.

Baji (바지) ya iku jinis clana tradhisional Koréa, bagieyan saka hanbok.[1][2] Baji wujudé mlembung saéngga kudu ditalekake ing bangkekan nganggo kain.[1] Saliyané longgar, ing gelangan sikil, baji bakal ngluwihi wates, saéngga ditalekake nganggo tali kang diarani daenim.[1] Ing mangsa kuna, wong Koréa, lanang lan wadon, nggunakaké baji. Lukisan ing kuuran kuna Tiga Karajan nggambaraké kaum bangsawan kang nggunakaké baji kanthi ukuran amba lan nganggo daenim, déné kaum rakyat ngisor nggunakaké baji kang sesek tanpa daenim.[1] Kaum priya Koréa nggunakaké mau kanggo sandhangan jaba, nanging tumrap wanita, baji ngrembaka dadi sandhangan jero.[1] Saiki, sandhangan jaba wanita ya iku chima.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. kk. 125–126. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung). 
  2. Hanbok, koreanculture. Diundhuh tanggal 9 Juni 2010.