Menyang kontèn

Baek-seolgi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Baekseolgi
JinisTteok
Panggonan asalKorea
Woworan pokokRice flour, sugar, salt
Buku masakan: Baekseolgi  Médhia: Baekseolgi

Baekseolgi (백설기) yaiku salah sawijining jinis beras ( tteok ) sing digawe saka adonan tepung beras . [1] Asale saka Korea lan bagean utama budaya Korea. Baekseolgi ngemot glepung beras, gula, lan uyah . Biasane iki minangka salah sawijining jinis olahan dipangan ing acara khusus ing kalangan wong Korea, kayata dina ke-100 bayi sawise lair. Kue kasebut wernane putih, warna sing nglambangake kemurnian lan kasucian. Amarga ana acara khusus sing dipangan, kue kasebut ora nate dibagi karo tangga teparo utawa kanca, nanging mung kanggo anggota kulawarga.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. kc. 75. ISBN 978-89-8584-698-1.