Bad Moms

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bad Moms
Bad Moms poster.jpg
Theatrical release poster
Disutradarani
Diprodhuseri
Ditulis déning
  • Jon Lucas
  • Scott Moore
Dibintangi
Dimusiki Christopher Lennertz
Sinématografi Jim Denault
Dibesut déning
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning STX Entertainment
Tanggal metu
  • Juli 19, 2016 (2016-07-19) (New York City)
  • Juli 29, 2016 (2016-07-29) (United States)
Suwéné
100 minutes[1]
Nagara United States
Basa Inggris
Rantaman $20 million[2]
Kalarisan $183.9 million[2]

Bad Moms inggih punika filem sandhiwara kumedhi saking Amérika Sarékat ingkang kadamel taun 2016. Filem punika dipunsutradarani Jon Lucas lan Scott Moore ingkang ngrangkep minangka panganggit skénario. Ingkang maragani filem punika antawisipun Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn, Jay Hernandez, Annie Mumolo, Jada Pinkett Smith, lan Christina Applegate. Pandamelan filem kawiwitan ing surya 11 Januari 2016 di New Orleans. Bad Moms dipungiyaraken kaping pisan ing surya 19 Juli 2016 wonten New York City lan dipunbabar sesarengan kanggé sagung pamirsa kang surya 29 Juli 2016 déning STX Entertainment. Bad Moms nampi panampèn ingkang werni-werni saking para pamirsa lan juru kritik, lan kasil ngempalaken arta dumugi $179 yuta, nglumantaraken filem punika minangka filem kapisan damelanipun STX Entertainment ingkang kasil ngempalaken arta langkung saking $100 yuta ing salebetipun nagari.

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Latar wingking[besut | besut sumber]

Ing surya 30 April 2015 wonten pawartos bilih Jon Lucas lan Scott Moore katetepaken minangka sutradara satunggalipun filem kumedhi ingkang nyariyosaken babagan satunggalipun tiyang èstri, nanging dèrèng dipunparingi sesirah, dhedhasar skénario anggitanipun kekalih wau.[3] Bill Block saking Block Entertainment lan Raj Brinder Singh saking Merced Media Partners sampun ngrancang badhé ngayahi jejibahan minangka juru damel filem punika, sesarengan Judd Apatow lan Josh Church lumantar Apatow Productions, sawatawis punika Merced Media ugi nyengkuyung ragatipun.[3] Leslie Mann sampun kadhapuk minangka paraga baku.[3] Filem punika filem kapisan ingkang dipundamel déning Bill Block lumantar Block Entertainment sasampunipun medal saking QED International.[3] Paramount Pictures numbas hak pangeduman filem punika ing surya 8 Mèi 2015.[4] Filem punika ugi dipunsebaraken kanthi internasional, dipunpawartosaken rikala Festival Film Cannes 2015.[5] Ing surya 1 Juni 2015, Mann lan Apatow mratélakaken medal saking proyek filem punika amargi wontenipun bentrokan kagiyatan.[6] Ing surya 26 Oktober 2015 kalaporaken bilih Paramount ugi medal saking proyek filem punika, lan gantosipun inggih punika STX Entertainment badhé ngecakaken pangeduman kanggé para pamirsa ing wewengkon Amérika Sarékat.[7] Mila Kunis, Christina Applegate, lan Kristen Bell mratélakaken sumadya nyengkuyung filem punika minangka juru paraga baku, sawatawis punika Suzanne Todd badhé dados juru damel sesarengan Block.[7] Ing surya 11 Januari 2016, Jada Pinkett Smith lan Kathryn Hahn ugi ndhèrèk nyawiji ing filem, sesarengan Smith ingkang maragani minangka pacanganipun Applegate, lan Hahn ingkang maragani minangka ibu.[8] Salajengipun wonten pawartos bilih Oona Laurence sampun sagah nyengkuyung filem punika.[9][10][11]

Pambabaran[besut | besut sumber]

Ing wulan Mèi 2015, Paramount netepaken wanci pambabaran surya 15 April 2016,[4] nanging dipunéwahi dados pada Juli 2015.[12] STX Entertainment lajeng numbas hak pangeduman filem punika, lan wonten susulan bilih pambabaranioun badhé ditindakaken ing surya 19 Agustus 2016, ngéwahi wanci pambabaran filem The Space Between Us ing surya 19 Juli 2016.[13][14][15][16]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Bad Moms (15)". British Board of Film Classification. August 4, 2016. Dijupuk August 5, 2016. 
  2. a b "Bad Moms (2016)". Box Office Mojo. Dijupuk April 21, 2017. 
  3. a b c d Fleming Jr, Mike (April 30, 2015). "Leslie Mann Set To Star, ‘Hangover’ Scribes Jon Lucas & Scott Moore To Direct Untitled Comedy". deadline.com. Dijupuk May 9, 2015. 
  4. a b Sneider, Jeff (May 8, 2015). "Leslie Mann Comedy From Producer Judd Apatow Lands at Paramount". thewrap.com. Dijupuk May 9, 2015. 
  5. McNary, Dave (May 15, 2015). "Cannes: Leslie Mann-Judd Apatow Comedy Sees Strong Sales". Variety (variety.com). Dijupuk July 28, 2015. 
  6. Fleming Jr, Mike (June 1, 2015). "Leslie Mann & Judd Apatow Exit ‘Bad Moms’". deadline.com. Dijupuk October 27, 2015. 
  7. a b Kit, Borys (October 26, 2015). "Mila Kunis, Christina Applegate, Kristen Bell to Star in Mom Comedy". Hollywood Reporter (hollywoodreporter.com). Dijupuk October 27, 2015. 
  8. Busch, Anita (January 11, 2016). "Jada Pinkett Smith & Kathryn Hahn Join STX's Mom Comedy". Deadline (ing basa Inggris). Dijupuk January 14, 2016. 
  9. Coffin, Lesley (January 17, 2016). "Interview: Stars of Lamb Ross Partridge and Oona Laurence". TheMarySue.com. Dijupuk January 17, 2016. 
  10. Scott, Mike (November 2, 2015). "R-rated comedy, previously titled 'Bad Moms', to bring Mila Kunis, Kristen Bell and Christina Applegate to New Orleans". nola.com. Dijupuk November 3, 2015. 
  11. "On the Set for 3/4/16: It’s Morphin’ Time as Cameras Start Rolling on ‘Power Rangers’ While Kristen Bell & Jada Pinkett Smith Wrap-up ‘Bad Moms’". SsnInsider.com. March 4, 2016. Dijupuk March 4, 2016. 
  12. McNary, Dave (July 27, 2015). "Richard Linklater Baseball Comedy to Release April 15". variety.com. Dijupuk July 28, 2015. 
  13. "Comedy 'Bad Moms', Sci-Fi Film 'The Space Between Us' Swap Release Dates". The Hollywood Reporter. March 14, 2016. Dijupuk March 14, 2016. 
  14. "'Jason Bourne’ Should Lead Box Office, But Not Ladies Looking For ‘Bad Moms’ & ‘Nerve’ – B.O. Preview". Deadline.com. 
  15. Brad Brevet (July 31, 2016). "'Jason Bourne' Tops Weekend with $60M; 'Star Trek Beyond' Suffers Big Second Weekend Drop". Box Office Mojo. Dijupuk July 31, 2016. 
  16. Anthony D'Alessandro (September 3, 2016). "'Bad Moms' Sleeps Its Way To The Top Of The B.O.; Becomes STX’s First $100M Domestic Hit". Deadline.com. Dijupuk September 3, 2016. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]