Jada Pinkett Smith

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jada Smith

Jada Koren Pinkett Smith yaiku aktris lan penyanyi saka Amerika Serikat kang lahir tanggal 18 September 1971 ing Baltimore, Maryland.[1] Dheweke kuwi bojone aktor Will Smith lan uga ibu saka Jaden Smith lan Will Smith.[1]

Dheweke miwiti karir ing tahun 1990, rikala dheweke dadi bintang tamu ing sitkom True Colors.[1] Dheweke dadi salah sawijining paraga ing A Different World kang digawe dening Bill Cosby lan adep-depan karo Eddie Murphy ing The Nutty Professor (1996).[1] Dheweke uga dadi paraga ing film drama kaya Menace II Society (1993) lan Set It Off (1996). Dheweke wia tahu meti luwih saka ping 20 ing macem-macem jinis film, kelebu Scream 2, Ali, The Matrix Reloaded, The Matrix Revolutions, Madagaskar:Escape 2 Afrika lan Madagaskar 3:ing Eropa Most Wanted.[2]

Pinkett Smith ngluncurake karir musik tahun 2002, rikala dheweke mbyantu nyiptakake metal band Wicked Wisdom, sing dheweke kuwi penyanyi lan ngarang lagu.[2] Smith uga nyiptakake prusahaan produksi lan garis makeover, Smith uga nggawe buku kang diterbitake tahun 2004.[2]

Tahun 1997, dheweke krama kalian rapper lan aktor Will Smith.[2] Dheweke kaloron duwe anak loro, Jaden Smith lan Willow Smith lan Pinkett Smith kuwi ibu tiri kanggo Willard Trey Smith III, anak Will saka bojone sing biyen. [2]Pasangan iki ngadeake Will dan Jada Smith family foundation salah sawijining organisasi amal kang fokus kanggo pemuda lan sengkuyungan kulawarga lan wis kerjasama karo organisasi non-profit kaya YouthBuild lan Lupus Foundation of America.[1]


Filmografi[sunting | sunting sumber]

Film
Year Title Role Notes
1993 Menace II Society Ronnie
1994 The Inkwell Lauren Kelly
Jason's Lyric Lyric
A Low Down Dirty Shame Peaches
1995 Tales from the Crypt: Demon Knight Jeryline
1996 The Nutty Professor Carla Purty
If These Walls Could Talk Patti Made for television movie
Set It Off Lita "Stony" Newsome
1997 Scream 2 Maureen Evans Cameo
1998 Woo Darlene
Blossoms and Veils Raven Short film
Return to Paradise M.J. Dc
1999 Princess Mononoke Toki Voice
2000 Bamboozled Sloan Hopkins
2001 Kingdom Come Charisse Slocumb
Ali Sonji
2003 The Matrix Reloaded Niobe
The Matrix Revolutions Niobe
2004 Collateral Annie Farrell
2005 Madagascar Gloria Voice
2007 Reign Over Me Janeane Johnson
2008 The Women Alex Fisher
Madagascar: Escape 2 Africa Gloria Voice
The Human Contract Rita Debuted at Cannes Film Festival in May 2008.
Written and directed by Pinkett Smith.
2009 Merry Madagascar Gloria Voice
2012 Madagascar 3: Europe's Most Wanted Gloria Voice
2013 Madly Madagascar Gloria Voice
Television
Year Title Role Notes
1990 True Colors Beverly 1 episode
1990 Moe's World Natalie Television movie
1991 21 Jump Street Nicole 1 episode
1991 Doogie Howser, M.D Trish Andrews 1 episode
1991–1993 A Different World Lena James 36 episodes
2009–2011 Hawthorne Christina Hawthorne Lead Role

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (id)Kapanlagi (dipunundhuh tanggal 14 februari 2013)
  2. ^ a b c d e (id)antara news (dipunundhuh tanggal 14 februari 2013)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jada_Pinkett_Smith&oldid=836717"