Bánh xèo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bánh xèo
Bánh xèo 1.jpg
Vietnamese-style bánh xèo'
JinisPancake
Panggonan asalVietnam
Olah-olahan nasional gegayutanVietnam, Cambodia
Woworan pokokRice flour, water, turmeric powder
Buku masakan: Bánh xèo  Médhia: Bánh xèo

Bánh xèo   , "pancake ndesis", amarga ana swara sing banter banget nalika mertega diwutahaké ing wajan panas, [1] [2] panganan iki minangka pancake gor`eng Vietnam sing digawé saka glepung, banyu, lan bubuk kunyit . Sawetara barang-barang sing umum yaiku: daging babi, urang, bawang ijo rajang, thokolan, lan kacang délé. Bánh xèo uga disuguhaké nganggo salad, mint, basil Thai, lan iwak mint . [3] [4]

Banh Xeo ing gaya delta Mekong

Piring kasebut uga kawentar ing masakan Kamboja, [5] ing papan iki diarani sajian   (paling asring minangka banh chao ). [6] Banh chao Kamboja luwih padha karo gaya Vietnam sisih kidul bánh xèo tinimbang gaya sing ana ing Vietnam Tengah .

Deleng uga[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Ottolenghi, Yotam - Plenty: Vibrant Vegetable Recipes from London's Ottolenghi 2011 "Bánh xèo - In 2007 I visited Hanoi with my friend, Alex Meitlis, and found myself squatting in the dingiest of family-run street kitchens, experiencing the best food I've ever tasted."
  2. Lucy Nguyen-Hong-Nhiem - A Dragon Child: Reflections Of A Daughter Of Annam In America Page 13 2004 "She loved to cook our favorite dishes, bánh xèo and bánh khoái. This is a dish that Vietnamese in the US call "happy pancakes". They are called bánh xèo: bánh is cake; xèo is the sizzling noise of the batter when it is poured into a hot ..."
  3. Giac Mo Viet: Bánh xèo đặc sản Cần Thơ, Accessed October 10, 2018
  4. NPR Inc.:Banh Xeo (Sizzling Crepes), Accessed October 10, 2018.
  5. Brouwer, Andy (2010). To Cambodia with Love: A Travel Guide for the Connoisseur. Phnom Penh: ThingsAsian Press. p. 15. ISBN 1934159085. Retrieved 17 July 2017.
  6. Murray, Bennett. "Rasmey's restaurant makes a mean banh chao". Phnom Penh Post. Retrieved 17 July 2017.