Galette

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Galette
Galette des Rois.png
A galette des Rois
JinisCake or waffle
Panggonan asalFrance
Tlatah utawa prajaNormandy, Brittany
Woworan pokokFlour
VariasiBreton galette (galette bretonne), king cake
Buku masakan: Galette  Médhia: Galette

Galette (saka tembung Norman gale, sing artine "kue rata") yaiku salah sawijining olahan sing digunakake ing masakan Prancis kanggo milih macem-macem jinis kue lapis rata utawa bentuk bebas,[1] utawa, ing galet Breton (basa Prancis: Galette bretonne [galɛt bʁətɔn] ; basa Breton: Krampouezhenn gwinizh du ), pancake digawe karo glepung soba biasane kanthi isi gurih. Saka jinis kue galet, siji jinis sing misuwur yaiku galette des Rois ( kue King ) sing dipangan nalika dina Epiphany . Ing Prancis Prancis, istilah galette biasane ditrapake kanggo kue sing paling apik sing dijelasake minangka cookie gedhe.

Galeri ceri
Galéri stroberi peach, blueberry, lan alpine

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Lebovitz, David. "Free-form Rustic Tarts: Whether Sweet or Savory, a Galette is Less Fussy than a Traditional Tart and Offers more Crisp Crust". Diarsip saka sing asli ing 12 August 2014. Dibukak ing 26 December 2014.