Menyang kontèn

Jianbing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jianbing
JinisBread
Panggonan asalChina
Tlatah utawa prajaShandong and Tianjin
Olah-olahan nasional gegayutanChinese cuisine
Woworan pokokWheat
Woworan kang lumrah kaanggoEggs
Buku masakan:   Médhia: Jianbing
Jianbing

Jianbing ( simplified Chinese ) minangka panganan tradisional Tionghoa sing padha karo crepes . Iki kalebu jinis <i id="mwEA">roti sing</i> umume dipangan kanggo sarapan lan diarani "salah sawijining sarapan jalan sing paling populer ing China." [1] [2] [3] Bahan-bahan utama jianbing yaiku adonan gandum lan gandum, endhog lan saos . Bisa ditambah nganggo saus lan saus sing beda kayata baocui (薄脆, krupuk goreng lancip lan renyah), ham, acar mustar sing dicincang utawa dirajang, daun bawang lan ketumbar, saus cabai utawa saus hoisin gumantung saka pilihan pribadi. Asring dilempit kaping pirang-pirang sadurunge disajikake.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Patent, G.; Gorham, K.; McLean, D. (2007). A Baker's Odyssey: Celebrating Time-honored Recipes from America's Rich Immigrant Heritage. John Wiley & Sons. kc. 86. ISBN 978-0-7645-7281-4.
  2. Eats, Serious. "Why Jianbing is China's Most Popular Street Breakfast". www.seriouseats.com. Dibukak ing 26 March 2016.
  3. "Jianbing: A Guide To China's Favorite Street Food | The World Of Chinese". www.theworldofchinese.com. Diarsip saka sing asli ing 18 January 2021. Dibukak ing 26 March 2016.