Bánh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bánh
Bánh bèo, bột lọc, nem chua.jpg
Bánh bèo, bột lọc, Karo nem chua
Jiniskue utawa roti
Ajanganpanganan cuci mulut
Panggonan asalVietnam
Tlatah utawa prajaAsia tenggara
Woworan pokokGunakake Glepung beras, Glepung gandum, Dipencet beras ketan, utawa Glepung tapioka
Buku masakan: Bánh  Médhia: Bánh

Ing basa Vietnam, istilah bánh ( Hanoi:  utawa Saigon:  ) diterjemahake kanthi longgar dadi "kue" utawa "roti", nuduhake macem-macem panganan sing wis disiapake. [1] Kanthi nambah tembung sifat sing nduweni kualifikasi, bhanh nuduhake macem-macem jinis kuwe manis utawa gurih, kue, roti, kue-kue, roti isi, lan panganan liyane sing bisa dimasak, sing bisa dimasak kanthi dikukus, dipanggang, didang, digoreng, utawa digodhog. Panganan sing digawe saka glepung gandum utawa glepung umume diarani bánh, nanging tembung kasebut bisa uga nuduhake macem-macem jinis masakan mi lan jajan iwak, kayata canan bánh lan bánh hỏi .

Bánh
  1. Richard Sterling Banh World Food: Vietnam Lonely Planet, 2000 ISBN 1-86450-028-X, 9781864500288 254 pages