Ayman al-Zawahiri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ayman al-Zawahiri
Ayman al-Zawahiri.png
Lair (1951-06-19) Juni 19, 1951 (umur 68)
Maadi, Kairo, Mesir
PakaryanIslamic theologian,
al-Qaeda leader,
International Terrorist
Sing ndhisikiOsama bin Laden
BojoAzza Ahmed
(m. 1978–2001, her death)
Wong tuwaMohammed Rabie al-Zawahiri (father)
Umayma Azzam (mother)

Ayman Mohammed Rabie al-Zawahiri [2] (Arab: أيمن محمد ربيع الظواهري‎‎ ʾAyman Muḥammad Rabīʿ aẓ-Ẓawāhirī ; lair 19 Juni 1951; umur 68 taun) ya iku piyantun ulama Mesir[3] uga pamimpin al-Qaeda ing mangsa iku.[4] Sadurungé,panjenengané didadèkaké "amir" kaloro lan pungkasan Jihad Islam Mesir, sabanjuré duwé papan pangonan ing tlatah Abbud al-Zumar déning amir katelu saka karajan Mesir ing mangsa nibakake hukuman kunjara saumur urip déning al-Zumar.[5] Garwa lan putra kang cacahé telu kepaten ing sajeroning peperangan bala Amérikah Sarékat ing Afganistan taun 2001, gandeng renteng ing serangan 11 September 2001 ing Amérikah Sarékat.[5]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Islamism: a documentary and reference guide (2008) Dr. John Calvert
  2. al-Zawahiri uga bisa dieja al-Dhawahiri kanggo sesebutan normatif basa Arab klasik kang asal-usulé [ðˤ]. Sesebutan ing loghat Mesir ya iku Cithakan:IPA-arz; kira-kira: Ayman Mahammad Rabi Elzawahri
  3. http://www.fbi.gov/wanted/wanted_terrorists/ayman-al-zawahiri/view
  4. BBC: Ayman al-Zawahiri appointed as al-Qaeda leader, 16 Jun 2011
  5. a b Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng cnn: Jihadist websites