Ayman al-Zawahiri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ayman al-Zawahiri
Ayman al-Zawahiri.png
Lair (1951-06-19) 19 Juni 1951 (umur 65)
Maadi, Kairo, Mesir
Pakaryan Islamic theologian,
al-Qaeda leader,
International Terrorist
Sing ndhisiki Osama bin Laden
Agama Islam Suni (Qutbism)[1]
Bojo Azza Ahmed
(m. 1978–2001, her death)
Wong tuwa Mohammed Rabie al-Zawahiri (father)
Umayma Azzam (mother)

Ayman Mohammed Rabie al-Zawahiri [2] (Basa Arab: أيمن محمد ربيع الظواهريʾAyman Muḥammad Rabīʿ aẓ-Ẓawāhirī ; lair 19 Juni 1951; umur 65 taun) ya iku piyantun ulama Mesir[3] uga pamimpin al-Qaeda ing mangsa iku.[4] Sadurungé,panjenengané didadekake "amir" kaloro lan pungkasan Jihad Islam Mesir, sakbanjuré nduwèni papan pangonan ing tlatah Abbud al-Zumar dèning amir katelu saka krajaan Mesir ing mangsa nibakake hukuman penjara saumur urip dèning al-Zumar.[5] Garwa lan putra kang cacahé telu kepaten ing sajroning peperangan tentara Amérika Sarékat ing Afganistan taun 2001, gandeng renteng ing serangan 11 September 2001 ing Amérika Sarékat.[5]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Islamism: a documentary and reference guide (2008) Dr. John Calvert
  2. ^ al-Zawahiri uga bisa dieja al-Dhawahiri kanggo sesebutan normatif basa Arab klasik kang asal-usulé [ðˤ]. Sesebutan ing loghat Mesir ya iku Cithakan:IPA-arz; kira-kira: Ayman Mahammad Rabi Elzawahri
  3. ^ http://www.fbi.gov/wanted/wanted_terrorists/ayman-al-zawahiri/view
  4. ^ BBC: Ayman al-Zawahiri appointed as al-Qaeda leader, 16 Jun 2011
  5. ^ a b Cacad sitiran: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng cnn:_Jihadist_websites