Owah-owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gedhéné ora owah, 1 taun kepungkur
éjaan, replaced: kasih sayang → sih-tresna, - → - (4), - → - (4)
== Latar Wuri ==
Nalika Spider-Man pisanan katon ing sangareping taun 1960-an, remaja ing buku komik superhero padatan dimudhunake saka peran sidekick marang protagonis. Seri Spider-Man nampilake [[Peter Parker]], murid sekolah tinggi kang isih remaja anake wong ora duwé lan uripé kasepen.
Ora kaya carita [[pahlawan]] remaja kang ana sadurunge, kaya déné [[Bucky]] lan [[Robin]], Spider-Man ora dimupangatake dadi anak dhidhik saka saben mentor wong diwasa kaya [[Kapten]] [[Amérika]] lan [[Batman]]. Mula iku, dhèwèké kudu bisa ngertini awake dhéwé yèn "anané kakuwatan gedhé uga bakalan ditututi tanggung jawab kang gedhé" - kaya kang dingendikakake Paman Ben sadurunge séda.
 
Jeneng asli spider-man ya iku [[Peter Parker]]. Dhèwèké manggon karo pak dhe lan budhe ing apartemen [[Queens]], [[Manhattan]]. Awit cilik dhèwèké wis seneng tanggane sing jenenge [[Marry Jean Watson]].<ref name="p">Sanderson, Peter. Marvel Universe: The Complete Encyclopedia of Marvel's Greatest Characters (Harry N. Abrams, New York, 1998) ISBN 0-8109-8171-8, Halaman 75</ref> Awal mula dhèwèké dadi spider-man ya iku nalika dhèwèké nileki institut Norman Osborn.<ref name="d">Kiefer, Kit; Couper-Smartt, Jonathan (2003). Marvel Encyclopedia Volume 4: Spider-Man. New York: Marvel Comics. ISBN 0-7851-1304-5.</ref> Angga-angga kang duwé radioaktif nyakot sing tumunten nggawe peter duwé kekuwatan angga-angga super.<ref name="i">McCarthy, Helen, 500 Manga Heroes and Villains (Barron's Educational Series, 2006), ISBN 978-0-7641-3201-8</ref> Ing carita spider-man (biyasa disingkat "''Spidey''") Spiderman duwé okeh mungsuh, antarané ya iku:
 
== Karakter Pandhukung ==
Spider-Man duwé macam-macam karakter pandhukung kang ana sajeroning [[komik]] kang wigati ing masalah alur carita yèn dhèwèké iku bintang. Sawisé wong tuwané séda, [[Peter Parker]] diopeni bulike kanthi kasih sayangsih-tresna kang akèh, ya iku Mèi Parker, lan pak like, kang nggantekake figur bapak, Ben Parker. Sawisé Lik Ben dipateni karo maling, Bulik Mèi kang dadi siji-sijiné kulawargane Peter, lan bulike cedhak banget karo Peter.
 
J. Jonah Jameson digambarake minangka penerbit saka Daily Bugle lan bos Peter Parker lan minangka kritikus pedhes Spider-Man, mesthi ngunekake perkara-perkara kang elek babagan superhero ing koran.
* [[1963]] Alley Award: Top Hero—Spider-Man
* [[1964]] Alley Award: Best Adventure Hero Comic Book—The Amazing Spider-Man
* [[1964]] Alley Award: Best Giant Comic - The Amazing Spider-Man Annual #1
* [[1964]] Alley Award: Best Hero—Spider-Man
* [[1965]] Alley Award: Best Adventure Hero Comic Book—The Amazing Spider-Man
* [[1965]] Alley Award: Best Hero—Spider-Man
* [[1966]] Alley Award: Best Comic Magazine: Adventure Book with the Main Character in the Title—The Amazing Spider-Man
* [[1966]] Alley Award: Best Full-Length Story - "How Green was My Goblin", by Stan Lee & John Romita, Sr., The Amazing Spider-Man #39
* [[1967]] Alley Award: Best Comic Magazine: Adventure Book with the Main Character in the Title—The Amazing Spider-Man
* [[1967]] Alley Award Popularity Poll: Best Costumed or Powered Hero—Spider-Man
* [[1967]] Alley Award Popularity Poll: Best Female Normal Supporting Character—Mary Jane Watson, The Amazing Spider-Man
* [[1968]] Alley Award Popularity Poll: Best Adventure Hero Strip—The Amazing Spider-Man
* [[1968]] Alley Award Popularity Poll: Best Supporting Character - J. Jonah Jameson, The Amazing Spider-Man
* [[1969]] Alley Award Popularity Poll: Best Adventure Hero Strip—The Amazing Spider-Man
* [[1997]] Eisner Award: Best Artist/Penciller/Inker or Penciller/Inker Team—1997 Al Williamson, Best Inker: Untold Tales of Spider-Man #17-18
347.212

besutan

Menu navigasi