Arwah Goyang Karawang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Arwah Goyang Karawang
Arwah Goyang.jpg
poster filem
DisutradaraniHelfi Kardit
DiprodhuseriGobind Punjabi
Ditulis déningTeam Bintang Timur
DibintangiJulia Perez
Dewi Perssik
Erlando
Ajeng Kraton
Bembi Zaenal
Dibabar déningSentra Mega Kreasi
Tanggal metu
10 Fèbruari 2011
Suwéné
90 menit
NagaraIndonesia

Arwah Goyang Jupe-Depe utawa Arwah Goyang Karawang ya iku filem horor Indonesia kang dirilis nalika 10 Fèbruari 2011 disutradarai déning Helfi Kardit kang dibintangi Julia Perez lan Dewi Perssik.[1]

  • Produser: Gobind Punjabi[1]
  • Sutradara: Helfi Kardit[1]
  • Penulis: Team Bintang Timur[1]
  • Ingkang maragani: Julia Perez, Dewi Perssik, Erlando, Ajeng Kraton, Bembi Zaenal[1]
  • Tanggal edar: Kamis, 10 Pebruari 2011[1]

Sinopsis[besut | besut sumber]

Lilis kepeksa bali manèh dadi penari ning grup jogèd jaipong Goyang Karawang, sawisé wis suwé dony akang mbiyené nggawé dhèwèké kondhang iku ditinggal amarga dhèwèké urip bebrayanan.[1] Aji, kang dadi garwané ora bisa nyegah amarga Aji ora sanggup amarga anané ékonomi ning omahé kang ruwet awit dhèwèké kena PHK lan nganggur.[1] Baliké Lilis ning grup joget mau nggawé ribut.[1] Lilis kang dadi pusat perhatian para pangunjung ning pub Bintang Kejora, nggawé Neneng nesu.[1]

Dhèwèké kang dadi primadona group Goyang Karawang nalika iku ngrasa manawa Lilis bakal ngerebut kasuksesané.[1] Nganggo warna-warna cara wis dilakoni supaya dhèwèké tetep dadi primadona ning grup joget mau.[1] Neneg uga ngorbanaké warna-warna kanggo pepenginané mau.[1] Kahebatan Lilis nggoyang panggung lan nguras duwité para tamu nggawé Pak Awal, kang duwé pub mau nempataké Lilis dadi bintang mligi Nggateni Neneng lan awit iku Neneng karo Lilis saingan.[1]

Kontaversi[besut | besut sumber]

Kemis, 17 Fèbruari 2011 wakil Ketua III DPRD Karawang, Budianto njaluk supaya filem kang judhulé Arwah Goyang Karawang dibubaraké lan ora diputer manèh ning biyoskup Indonésia.[2] Film mau, dirasa bakal dadi cikal bakal anggepan kang ora apik marang daerah Karawang.[2] Apa waé alesané, filem mau ora olih tayang amarga wis gawé masarakat ora tentrem.[2] Kabèh iku ditandai karo penolakan saka pihak organisasi perempuan, LSM, ormas, seniman jaipong, lan organisasi-organisasi liyané.[2] Ora namung iku, pamaréntah daerah liwat Dinas Pariwisata lan Kebudayaan Karawang uga ora sarujuk manawa filem iku diputer.[2]

Politisi saka PKS mau ngakuni ndukungaksi penolakan saka pihak-pihak kang nolak filem mau diputer, amarga wis gawa-gawa jeneng Karawang lan joget jaipong.[2] Ora namung iku, kanggo wujud ora tarima filem mau diputer, ewunan masarakat Karawang kang nggabung ning LSM Lodaya Karawang ngerencanakaké kanggu demo maring kantor bupati.[2]

Amarga diprotes kelompok masarakat ning Karawang, kaya ta Forum Komunikasi Pondok Pesantren lan Majelis Taklim (FKPPM) Kabupatèn Karawang lan Gabungan Organisasi Wanita lan Aliansi Perempuan lan Masarakat Karawang, sesirah saka filem mau diganti karo Arwah Goyang Jupe Depe.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o film arwah goyang karawang dihentikan dipununduh tanggal 28 Agustus 2011
  2. a b c d e f g dprd minta arwah goyang karawang dihentikan dipununduh tanggal 28 Agustus 2011