Arapaima

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Arapaima
Arapaima049.JPG
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Actinopterygii
Ordho: Osteoglossiformes
Famili: Osteoglossidae
Subfamili: Heterotidinae
Génus: Arapaima
Spésies: A. gigas
Jeneng binomial
Arapaima gigas
(Cuvier, 1829)
Arapaima gigas
Arapaima ing Akuarium Shedd.

Arapaima (Arapaima gigas) ya iku iwak banyu sing asalé saka kali Amazon amerika Kidul. Ing habitat asliné iwak raksasa iki bisa nganti 3 mèter dawané lan boboté bisa nganti 200 kg.

Arapima ing Indonésia[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

(Lowe-McConnell 1987; Smith 1981, Luna and Froese, 2002)