Andouillette

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Andouillette Barbecued saka Troyes

Andouillette ( pocaping cara Prancis: [ɑ̃dujɛt] ) punika coarse-grained sosis digawe karo daging babi (utawa sok-sok veal ), chitterlings (usus), mrico, anggur, bawang, lan seasonings. Tripe, yaiku lapisan weteng sapi, kadang-kadang bahan kanggo ngisi andouillette, nanging dudu casing utawa kunci kanggo nggawe. Andouillette sejati bakal dadi tabung oblong. Yen digawe karo usus cilik, sosis plump umume udakara 25 diameteripun mm nanging asring ukurane luwih gedhe, bisa uga 7-10 diameteripun cm, lan wangi luwih kuat nalika usus digunakake. Andouillette sejatine arang katon ing njaba Prancis lan duwe ambu sing khas lan khas sing gegandhengan karo asal usul lan komponen usus. Sanajan kadang-kadang nolak wong sing durung ngerti, aspek andouillette iki disenengi para penganute. Komposisi asli "sosis andouillette" ora dingerteni lan ora ana cathetan komposisi andouillette saka wiwitan abad kaping sangalas. Kamus abad XIX mung nggambarake minangka " andouilles cilik" ( petite andouilles ).