Andika Gumilang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Andhika Gumilang
Andhika Gumilang.jpg
LairAndhika Gumilang
PakaryanAktor, Modhèl
Taun aktif2007 - saiki
BojoInong Malinda

Andhika Gumilang (lair taun 1989) kondhang amarga asring dadi aktor lan modhèl iklan, iku anak mbarep saka pasangan Warsito lan Etty Maesari.[1] Dhèwèké kondhang ing masarakat wiwit mbintangi iklan rokok sadurungé dadi paraga ing filem kang judhulé Hantu, filem kang diputer nalika taun 2007 bebarengan karo Dhea Ananda.[1]

Andhika uga mbintangi filem Film Horor bebarengan karo Angie Virgin lan Sheila Marcia Joseph, lan tau uga mbintangi sinétron kang judhulé Big Is Beautiful.[1]

Jaréné anané dhèwèké iku bisa diomong 'rejeki mirunggan' sawisé aktor Sammuel Z Heckenbucker, kang di-casting ndhisiki olèh konflik karo Indika Entertainment dadi prodhusèr Film Horor.[1] Andhika didadèkaké paraga sawisé Indika mecat Sammuel.[1] Andika wiwit kondhang ing masarakat sawisé mbintangi iklan rokok kang kondhang karo jargon: 'Mana Ekspresinya'.[1]

Kasus[besut | besut sumber]

Nalika tengahan taun 2007, Andika dilapuraké marang pihak kepulisian amarga tuduhan nglakoni pagawéyan kang ora nyenengaké uga kadurjanan marang pepujaning atiné. Inisial pacangané mau TH, nanging kasusé iku bisa dibubaraké kanthi damai lan ora tekan pengadilan.[1]

Ing sasi Maret 2011, Andika katon manèh ing kasus hukum sawisé garwané ya iku Inong Melinda utawa kondhang ing masarakat nganggo jeneng Malinda Dee utawa Melinda Dee, kang dadi pejabat ing Citibank dicekel déning pulisi amarga kasus penggelapan dana nasabah kang gedhéné nganti Rp 17 miliar.[1] Andika dadi salah sijining seksi kang dipriksa déning pulisi.[1]

Melinde Dee, garwané Andhika Gumilang dhéwé, iku wanita kang lair tanggal 5 Juli 1965.[1] Melinda diteèpungi luwes lan pinter kekancanan ing kalangan kelas dhuwur utawa sosialita kutha krajan.[1] Saiki, Melinda ana ing Rutan Mabes Polri sawisé konangan babagan dana nasabah Citibank kanthi Rp 17 miliar gedhéné.[1] Andhika uga sempet dikunjara ing Rutan Cipinang, Jakarta Wétan.[2] Dhèwèké ngentèni jadwal sidhang kang dibarengaké karo adhi iparé Melinda Dee, Ismail bin Janim kang uga dadi tersangka pencucian uang.[2] Sadurungé Andhika dikunjara déning panyidhik ing Rutan Bareskrim Mabes Polri, éwadéné Ismail ing Rutan Polda Metro Jaya.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Sinétron[besut | besut sumber]

  • Big Is Beautiful
  • Indahnya KaruniaMu

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l biografi Andhika Gumilang diundhuh tanggal 5 September 2011
  2. a b c berita Andhika Gumilang diundhuh tanggal 5 September 2011