Andi Asryil Rahman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Andi Arsyil Rahman
Andi Arsyil Rahman.jpg
LairAndi Arsyil Rahman Putra
PakaryanAktor, Entrepreneur, Motivator Muslim, Penulis, Penyanyi
Taun aktif2009 - saiki

Andi Arsyil Rahman Putra (lair ing Makassar, Sulawesi Kidul, 15 Sèptèmber 1987; umur 32 taun) ya iku aktor saka Indonésia. Dhèwèké iku anak kaping pitu, putra pasangan Prof.Dr.Ir.H.Andi Rahman Mappangaja M.S lan Ir.Yusnidar Yusuf.[1] Dhèwèké iku Mahasiswa ing STIMIK Diponagara, uga Duta Pariwisata Kutha Makassar.[1]

Ing jam-jam kosong kasibukané, dhèwèké nyoba mainaké paraga dadi tokoh Furqon ing audhisi kanggo filem Ketika Cinta Bertasbih.[1] Ora muspra, sawisé mèlu selèksi kang ora gampang, dhèwèké akiré bisa kapilih déning tim juri kanggo meranaké paraga kanggo filem iku.[1]

Padha kaya papat paraga tokoh baku liyané kang njupuk saka audhisi, Andi Arsyil uga duwé prèstasi akèh kang bisa dadi tetimbanganné para juri.[1] Bebungah kang tau ditampa déning Andi Arsyil ya iku kaya ta Juwara kaping 3 ing Lomba Fisika The Most Creative Student, Juwara kaping pisan Wajah IT, Juwara kaping pisan Duta Kawasaki, nalika taun 2007, Busana Paling Apik ka-2 ing Lomba Busana Adat tingkat Nasional ing TMII, Juwara kaping pisan ing Pamilihan Dara & Daeng, nalika taun 2008, Juwara kaping loro ing Pamilihan Modhèl Makassar Terkini, uga Duta Pariwisata Kutha Makassar Sulawesi Kidul.[1]

Ora mung iku, Andi Arsyil uga disibukaké dadi bintang filem lan sinétron sarta dadi modhèl vidhéo klip.[2]

Ing taun 2011, Andi Arsyil ngrilis riptaané kang paling anyar, bukuné dirilis ing panggung Utama Pista Buku Jakarta (Jakarta Book Fair), Senayan, Jakarta.[2] Bukuné iku mbahas babagan makna kauripan kanthi cara filosofis kang ora patiya meksa, sakaliyan njupuk refrensi scientific kanggo mbuktèkaké kaajaiban manungsa.[2] Dhèwèké njupuk jurusan Sains (Ilmu Fisika) ing pawiyatan luhur.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Sinétron[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f biografi Andi Arsyil diundhuh tanggal 5 September 2011
  2. a b c d berita Andi Arsyil diundhuh tanggal 5 September 2011