Amauri Carvalho

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Amauri
Amauri.jpg
Amauri main kanggo Juventus
Katerangan priangga
Jeneng dawa Amauri Carvalho de Oliveira
Dhuwur 1.86 m (6 ft 1 in)
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Parma (silihan saka Juventus)
Angka 11
Karir nom
1999–2000 Santa Catarina Clube
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2000 Bellinzona 5 (1)
2000–2003 Parma 0 (0)
2001Napoli (silihan) 6 (1)
2001–2002Piacenza (silihan) 7 (1)
2002Empoli (silihan) 0 (0)
2002–2003Messina (silihan) 22 (4)
2003–2006 Chievo 89 (17)
2006–2008 Palermo 52 (23)
2008– Juventus 71 (17)
2011–Parma (silihan) 11 (7)
Tim nasional
2010– Italia 1 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22 Mèi 2011.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 10 Agustus 2010

Amauri Carvalho de Oliveira (lair 3 Juni 1980; umur 39 taun) luwih ditepungi kanthi jeneng Amauri, ya iku juru main bal-balan Brasil lan Italia sing dadi striker klub Serie A Juventus.[1] Amauri lair ing Brasil lan éntuk kewarganegaraan Italia ing sasi April 2010.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Sasi Januari , Juventus resmi nyilihaké Amauri karo AC Parma sawisé gagal éntuk panggonan ing tim kang dilatih Luigi Del Neri.[2] Amauri digèsèr sawisé Juve éntuk juru main anyar Alessandro Matri.[2] Nanging, Amauri ora kapok yèn kudu mudhun manèh ing Turin.[2] Miturut Amuri, Juventus tetep tim gedhé kang dadi inceran juru main-juru main profèsional liyané.[2] Saliyané péngin bali manèh ing tim Juventus, juru main sing asalé saka Brazil iki uga ngaku isih péngin bali ing timnas Italia.[2]

Klub[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b carvalho de oliveira amauri juventus - Serie A (Diaksès tanggal 17 Juni 2011)
  2. a b c d e Amauri Carvalho Ingin Balik Lagi Ke Juventus (Diaksès tanggal 17 Juni 2011)