Aloo gobi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Aloo Gobi
Aloo gobi.jpg
JinisCurry
AjanganMain
Panggonan asalIndian subcontinent
Tlatah utawa prajaIndian subcontinent
Hawa ajanganHot
Woworan pokokPotatoes, cauliflower, Indian spices (turmeric)
Buku masakan: Aloo Gobi  Médhia: Aloo Gobi

Aloo gobi ( pronounced [aːluː ɡɔːbʱiː] ) minangka salah sawijining panganan vegetarian saka subbawana India sing digawe kentang ( aloo ), kembang kol ( gob (h) i ), lan rempah-rempah India . [1] Iki misuwur ing masakan India lan Pakistan . [2] Werna kuning, amarga nggunakake kunir, lan kala-kala ngemot godhong kalonji lan kari . Bahan-bahan umum liyane yaiku bawang putih, jahe, bawang, batang ketumbar, tomat, kacang polong, lan cumin . Ana macem-macem jinis lan panganan sing padha, nanging jenenge tetep padha.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Dalal, T. (2007). Punjabi Khana. Sanjay & Company. p. 90. ISBN 978-81-89491-54-3. Dibukak ing December 3, 2018.
  2. Campbell, L.A.; Campbell, T.C. (2014). The China Study All-Star Collection: Whole Food, Plant-Based Recipes from Your Favorite Vegan Chefs. BenBella Books. p. 141. ISBN 978-1-939529-97-8. Dibukak ing December 3, 2018.