Alice in Wonderland (filem 2010)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Alice in Wonderland nggih punika filem fantasi saking Amérikah Sarékat taun 2010. Filem punika kaarahaken déning Tim Burton. Skénario kagem filem punika dipunanggit déning Linda Woolverton, adhedhasar saking buku pakaryanipun Lewis Carroll. Ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel filem nggih punika RIchard D. Zanuck, sesarengan Joe Roth, Suzanne Todd, lan Jennifer Todd. Tanggel jawab musik kapasrahaken dhumateng Danny Elfman. Sinematografi dipuncakaken déning Dariusz Wolski. Wondéné pambesutan filem kalampahaken Chris Lebenzon. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani antawisipun Mia Wasikowska minangka Alice Kingsleigh dengan Johnny Depp, Anne Hathaway, lan Helena Bonham Carter.

Filem punika katepangaken kaping pisanipun wonten Odeon Leicester Square London, ing surya 25 Februari 2010, lan kababar ing Australia surya 4 Maret 2010, dinten sasampunipun kababar ing Inggris lan Amérikah Sarékat lumantar IMAX 3D lan Disney Digital 3D sarta gedhung bioskop. Kajai kasil ngempalaken arta langkung saking $1.02 yuta, filem punika wonten pasanggiri Academy Awards ke-83, ugi kasil nampi bebungah ing kategori Sutradhara Paling Sae lan Rasukan Paling Sae, ugi mlebet nominasi ing kategori Visual Effects Paling Sae.

Juru paraga[besut | besut sumber]

Minangka Juru paraga
Mad Hatter Johnny Depp
Alice Kingsleigh Mia Wasikowska
Red Queen Helena Bonham Carter
White Queen Anne Hathaway
Stayne - Knave of Hearts Crispin Glover
Tweedledee and Tweedledum Matt Lucas
White Rabbit Michael Sheen
Cheshire Cat Stephen Fry
Blue Caterpillar Alan Rickman
Dormouse Barbara Windsor
March Hare Paul Whitehouse 
Bayard Timothy Spall
Charles Kingsleigh Marton Csokas
Lord Ascot Tim Pigott-Smith
Colleague #1 John Surman
Colleague #2 Peter Mattinson
Helen Kingsleigh Lindsay Duncan 
Lady Ascot Geraldine James
Hamish Leo Bill
Aunt Imogene Frances de la Tour
Margaret Kingsleigh Jemma Powell
Lowell John Hopkins
Faith Chattaway Eleanor Gecks 
Flona Chattaway Eleanor Tomlinson
Strange woman kisser Rebecca Crookshank
Dodo Bird Michael Gough
Tall flower faces Imelda Staunton
Jabberwocky Christopher Lee
6 year old Alice Maori Ella Challen
Woman with Large Nose Holly Hawkins
Woman with Big Ears Lucy Davenport
Man with Large Belly Joel Swetow
Woman with Large Poitrine Jessica Oyelowo
Man with Large Chin Ethan Cohn
Man with Big Forehead Richard Alonzo

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]