Lewis Carroll

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Charles Lutwidge Dodgson
Lewis Carroll 1863.jpg

Sesinglon Lewis Carroll
Lair 27 Januari 1832
Daresbury, Cheshire, Inggris
Pati 14 Januari 1898 (umur 65)
Guildford, Surrey, Inggris
Pakaryan Panulis, Matématikawan, Pendhéta Anglikan, Fotografer
Bangsa Inggris
Genre Sastra Dongèng, Crita Fantasi, Puisi
Karya misuwur karya(s) Alice's Adventures in Wonderland
Through the Looking-Glass
The Hunting of the Snark
Jabberwocky

Lewis Carroll (nami samaran saking Charles Lutwidge Dodgson) punika satunggiling panulis, fotografer, pendhéta Anglikan, lan matématikawan asal Inggris ingkang nyerat dongèng bocah misuwur, Alice's Adventures in Wonderland.[1] Lewis Carroll nyinaoni èlmu matématika lan logika ing Universitas Oxford dumugi dados guru ing panggènan kasebat.[2] Nalika taun 1861, panjenenganipun dados satèunggiling dhiakon ing Gréja Katedral Kristus sasampunipun nampi préntah suci lan kagungan komitmen mboten palakrami.[1] Nalika taun 1865, panjenenganipun nerbitaken dongèng lengkap Alice's Adventures in Wonderland ingkang ing salebetipun wonten ilustrasi asil karya John Tenniel.[2] Nalika taun 1871, sekuel dongèng kasebut dipun terbitaken kanthi irah-irahan Berburu Snark (The Hunting of The Snark) lan panjenenganipun ugi nyerat puisi panjang asesirah Melalui Cermin (Through the looking-glass).[2]


Réferènsi[sunting | Owah sumber]

  1. ^ a b (en)"Lewis Carroll", Jalic Inc.. diaksès tanggal 23 Mei 2010. 
  2. ^ a b c (en)Lewis Carroll, Edward Mendelson (2000). Lewis Carroll. Sterling. ISBN 978-0-8069-5541-4.Page.4-7

Pranala njawi[sunting | Owah sumber]

Wikisource
Wikisource basa Inggris ndarbeni kaca perkawis
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lewis_Carroll&oldid=928275"