Lewis Carroll

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Charles Lutwidge Dodgson
tinted monochrome 3/4-length photo portrait of seated Dodgson holding a book
Jeneng pèn Lewis Carroll
Pakarya Panulis, Matématikawan, Pendhéta Anglikan, Fotografer
Bangsa Inggris
Gènre Dongèng, Crita Fantasi, Puisi
Karya gedhé Alice's Adventures in Wonderland
Through the Looking-Glass
The Hunting of the Snark
Jabberwocky

Lewis Carroll (nami samaran saking Charles Lutwidge Dodgson) punika juru nyerat, juru foto, pandhita Anglikan, lan juru widyaétung asal Inggris ingkang nyerat dongèng bocah misuwur, Alice's Adventures in Wonderland.[1] Lewis Carroll nyinaoni èlmu widyaétung (matématik) lan logika ing Universitas Oxford dumugi dados guru ing panggènan kasebat.[2] Nalika taun 1861, panjenenganipun dados satunggiling dhiakon ing Gréja Katedral Kristus sasampunipun nampi préntah suci lan kagungan komitmen boten palakrami.[1] Nalika taun 1865, panjenenganipun mbabar dongèng lengkap Alice's Adventures in Wonderland ingkang ing salebetipun wonten ilustrasi pepethan John Tenniel.[2] Nalika taun 1871, sèkuèl dongèng kasebut kababar kanthi sesirah Bujung Snark (The Hunting of The Snark) lan panjenenganipun ugi nyerat gurit panjang asesirah Lumantar Pangilon (Through the looking-glass).[2]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b (en)"Lewis Carroll". Jalic Inc. Dijupuk 23 Mèi 2010.  |first1= kurang |last1= ing Authors list (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. ^ a b c (en)Lewis Carroll, Edward Mendelson (2000). Lewis Carroll. Sterling. ISBN 978-0-8069-5541-4. Page.4-7

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Wikisource
Wikisource basa Inggris ndarbeni kaca perkawis


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lewis_Carroll&oldid=1106108"