Lewis Carroll

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Charles Lutwidge Dodgson
tinted monochrome 3/4-length photo portrait of seated Dodgson holding a book
Jeneng pèn Lewis Carroll
Pakarya Panulis, Matématikawan, Pendhéta Anglikan, Fotografer
Bangsa Inggris
Gènre Dongèng, Crita Fantasi, Puisi
Karya gedhé Alice's Adventures in Wonderland
Through the Looking-Glass
The Hunting of the Snark
Jabberwocky

Lewis Carroll (nami samaran saking Charles Lutwidge Dodgson) punika satunggiling panulis, fotografer, pendhéta Anglikan, lan matématikawan asal Inggris ingkang nyerat dongèng bocah misuwur, Alice's Adventures in Wonderland.[1] Lewis Carroll nyinaoni èlmu matématika lan logika ing Universitas Oxford dumugi dados guru ing panggènan kasebat.[2] Nalika taun 1861, panjenenganipun dados satèunggiling dhiakon ing Gréja Katedral Kristus sasampunipun nampi préntah suci lan kagungan komitmen boten palakrami.[1] Nalika taun 1865, panjenenganipun nerbitaken dongèng lengkap Alice's Adventures in Wonderland ingkang ing salebetipun wonten ilustrasi asil karya John Tenniel.[2] Nalika taun 1871, sekuel dongèng kasebut dipun terbitaken kanthi irah-irahan Berburu Snark (The Hunting of The Snark) lan panjenenganipun ugi nyerat puisi panjang asesirah Melalui Cermin (Through the looking-glass).[2]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b (en)"Lewis Carroll". Jalic Inc. Retrieved 23 Mei 2010.  |first1= missing |last1= in Authors list (help); Check date values in: |access-date= (help)
  2. ^ a b c (en)Lewis Carroll, Edward Mendelson (2000). Lewis Carroll. Sterling. ISBN 978-0-8069-5541-4. Page.4-7

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Wikisource
Wikisource basa Inggris ndarbeni kaca perkawis


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lewis_Carroll&oldid=1061558"