Ali Soheili

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ali Soheili
Ali Soheili.jpg
Prime Minister of Iran 26th
Linggih
9 March 1942 – 9 August 1942
RatuMohammad Reza Shah
Kang sadurungéMohammad-Ali Foroughi
Kang sawiséAhmad Qavam
Linggih
15 February 1943 – 6 April 1944
RatuMohammad Reza Shah
Kang sadurungéAhmad Qavam
Kang sawiséMohammad Sa'ed
Foreign Affairs Minister of Iran
Linggih
1 October 1938 – 7 March 1939
MahamantriMahmoud Jam
Ahmad Matin-Daftari
Kang sadurungéNosrat-ed-Dowleh
Kang sawiséMozaffar Alam
Rerincèn dhiri
Lair1896
Tabriz, Iran
Pati1 Mèi 1958(1958-05-01) (umur 62)
London, United Kingdom
Parté pulitikParty for Progress
AlmamaterUniversity of Tehran


Ali Soheili (1896 - 1 Mei 1958) iku Perdana Menteri Iran .

Lair ing Tabriz, dheweke dadi Perdana Menteri ing taun 1942, lan Duta Besar Inggris ing taun 1953.

Konferènsi Teheran ing mangsa pamaréntahané.

Punika ditulis manawa dheweke uga tandhingake sajrone Fine Arts (musik, lukisan). Dheweke tilar donya amarga kanker nalika umur 62 taun ing London .


Rujukan[besut | besut sumber]

  • 'Alí Rizā Awsatí (عليرضا اوسطى), Iran in the Past Three Centuries (Irān dar Se Qarn-e Goz̲ashteh - ايران در سه قرن گذشته), Volumes 1 and 2 (Paktāb Publishing - انتشارات پاکتاب, Tehran, Iran, 2003). ISBN 964-93406-6-1 (Vol. 1), ISBN 964-93406-5-3 (Vol. 2).
Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Nosrat ed-Dowleh
Foreign Affairs Minister of Iran
1938–1939
Kang sawisé
Mozzafar Alam
Kang sadurungé
Mohammad-Ali Foroughi
Prime Minister of Iran
1942
Kang sawisé
Ahmad Qavam
Kang sadurungé
Ahmad Qavam
Prime Minister of Iran
1943–1944
Kang sawisé
Mohammad Sa'ed