Mahmoud Jam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mahmoud Djam
محمود جم
Mahmoud Djam 02.jpg
Prime Minister of Iran 23rd
Linggih
3 December 1935 – 26 October 1939
RatuReza Shah
Kang sadurungéMohammad-Ali Foroughi
Kang sawiséAhmad Matin-Daftari
Senator from Kerman
Linggih
5 September 1954 – 10 August 1969
Rerincèn dhiri
Lair1880
Tabriz, Iran
Pati10 Agustus 1969(1969-08-10) (umur Cithakan:Age in years)
Tehran, Iran
Parté pulitikNationalists’ Party (1957–1960)
SisihanMalakeh Zaman (divorced)
Soghra Azizmolok
AnakFereydoun, Parvin

Mahmoud Modir al-Molk Djam ( Pèrsi: محمود جم ; 1880 - 10 Agustus 1969) iku perdana menteri Iran saka taun 1935 nganti 1939.

Awal Urip[besut | besut sumber]

Djam lair ing Tabriz ing taun 1880.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Djam sinau basa Perancis saka wong Prancis ing Tabriz lan wiwit dadi juru basa ing legasi Prancis. Nalika taun 1921, dhèwèké diangkat dadi menteri luar negeri ing kabinet Seyyed Zia. Dheweke dadi menteri keuangan ing kabinet sing dipimpin dening Reza Shah .[1]Banjur Djam dadi gubernur Kerman lan Khorasan[1]. Ing sasi September 1933, dheweke diangkat dadi Menteri Dalam Negeri. Saka Desember 1935 nganti Oktober 1939 dheweke dadi perdana menteri..[1]Koridor Persia diresmikake sajrone jabatan Perdana Menteri. Saka Oktober 1939 nganti September 1941 Djam dadi menteri pengadilan. Sabanjure, dheweke dadi duta besar Iran kanggo Mesir . Ing taun 1948, dheweke ditunjuk maneh minangka panguwasa pengadilan. Sabanjure, dheweke diangkat dadi duta kanggo Italia . Nganti patiné, dheweke dadi senator.[1]

Sajrone jabatan umum, Djam dadi anggota Panitia Besi (Komite-e Ahan).[2]

Seda[besut | besut sumber]

Panjenengané tilar donya ing Teheran tanggal 10 Agustus 1969 nalika yuswa 89 taun.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Cyrus Ghani (6 January 2001). Iran and the Rise of the Reza Shah: From Qajar Collapse to Pahlavi Power. I.B.Tauris. k. 250. ISBN 978-1-86064-629-4. Dijupuk 22 February 2013. 
  2. Abbas Milani (2008). Eminent Persians: The Men and Women who Made Modern Iran, 1941-1979 : in Two Volumes. Syracuse University Press. k. 313. ISBN 978-0-8156-0907-0. Dijupuk 22 February 2013. 

Referensi ing ngisor iki digunakake kanggo nulis ndhuwur: 'Alí Rizā Awsatí (عليرضا اوسطى), Iran in the Past Three Centuries (Irān dar Se Qarn-e Goz̲ashteh - ايران در سه قرن گذشته), Volumes 1 and 2 (Paktāb Publishing - انتشارات پاکتاب, Tehran, Iran, 2003). ISBN 964-93406-6-1 (Vol. 1), ISBN 964-93406-5-3 (Vol. 2).

Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Mohammad-Ali Foroughi
Prime Minister of Iran
1935–1939
Kang sawisé
Ahmad Matin-Daftari