Mohammad Sa'ed

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mohammad Sa'ed
Portrait of Mohammad Sa'ed.jpg
Prime Minister of Iran 27th
Linggih
9 November 1948 – 23 March 1950
RatuMohammad Reza Pahlavi
Kang sadurungéAbdolhossein Hazhir
Kang sawiséAli Mansur
Linggih
6 April 1944 – 25 November 1944
RatuMohammad Reza Pahlavi
Kang sadurungéAli Soheili
Kang sawiséMorteza-Qoli Bayat
Rerincèn dhiri
Lair28 April 1881
Maragheh, Persia
Pati1 Novèmber 1973(1973-11-01) (umur 92)
Tehran, Iran
AlmamaterUniversity of Lausanne

Muhammad Sa'ed Maraghei (28 April 1881 - 1 November 1973) iku Perdana Mentri Iran .

Awal Urip[besut | besut sumber]

Sa'ed lair ing Maragheh, lan sinau ing Universitas Lausanne .

Perdhana Mentri[besut | besut sumber]

Sa'ed dadi Perdana Menteri sawise kabinèt kabinet Ali Soheili taun 1943. Hubungan Iran-Rusia ambruk ing tingkat kurang sakwéné pamaréntahané sawisé Sa'ed nolak kanggo menghibur permintaan Soviet kanggo konsesi lenga ing Iran Lor-Soviet.[1]Sergei Kavtaradze nyerang Perdana Menteri lan njaluk mundur. Pers Soviet lan Tudeh nyatakake tembung Kavtaradze. Sovyet ngidhentifikasi kanca-kanca Tudeh ing Iran kanggo nempuh lan nduduhake nganti mundur saka Sa'ed. Sa'ed mundur ing November 1944. Dhewek mbebasake Partai Tudeh nalika pimpinan, lan Arthur Millspaugh uga ditunjuk maneh Menteri Keuangan ing ngisor administrasi. Punika ngandika bilih piyambakipun migunakaken transportasi umum (kados bus), sanajan piyambakipun dados Senator. Dheweke lancar ing Rusia, Prancis, lan Turki .

Rujukan[besut | besut sumber]

Ing ngisor iki referensi digunakake kanggo tulisan ing ndhuwur: 'Alí Rizā Awsatí (عليرضا اوسطى), Iran in the Past Three Centuries (Irān dar Se Qarn-e Goz̲ashteh - ايران در سه قرن گذشته), Volumes 1 and 2 (Paktāb Publishing - انتشارات پاکتاب, Tehran, Iran, 2003). ISBN 964-93406-6-1 (Vol. 1), ISBN 964-93406-5-3 (Vol. 2).

  1. Rubin, Barry (1980). Paved With Good Intentions. Oxford University Press. k. 25. ISBN 0-19-502805-8. 
Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Ali Soheili
Prime Minister of Iran
1944
Kang sawisé
Morteza-Qoli Bayat
Kang sadurungé
Abdolhossein Hazhir
Prime Minister of Iran
1948–1950
Kang sawisé
Ali Mansour