Ali Mansour

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ali Mansur
Mansorolmolk.jpg
Prime Minister of Iran 25th
Linggih
23 March 1950 – 26 June 1950
Ratu Mohammad Reza Pahlavi
Kang sadurungé Mohammad Sa'ed
Kang sawisé Ali Razmara
Linggih
26 June 1940 – 27 August 1941
Ratu Reza Shah
Kang sadurungé Ahmad Matin-Daftari
Kang sawisé Mohammad-Ali Foroughi
Rerincèn dhiri
Lair 1886
Tehran, Iran
Pati 8 Dhésèmber 1974(1974-12-08) (umur Cithakan:Age in years)
Tehran, Iran
Parté pulitik Revival Party
Anak Hassan Ali Mansur

Ali Mansur (uga dikenal minangka Mansur ul-Mulk 1886 - 8 Desember 1974) iku Perdana Mentri Iran .

Lair ing Tehran, dheweke dadi Gubernur Khorasan lan provinsi Azarbaijan, lan dadi duta kanggo Italia, Vatikan, lan Turki .

Piyambakipun njabat kaping pindho minangka Perdana Menteri lan kaping enem minangka Menteri Kabinet.[butuh sitiran]

Putranana, Hassan-Ali Mansur, njabat minangka Perdana Menteri wiwit 1964-1965.

Rujukan Sing Dienggo[besut | besut sumber]

  • 'Alí Rizā Awsatí (عليرضا اوسطى), Iran in the past three centuries (Irān dar Se Qarn-e Goz̲ashteh - ايران در سه قرن گذشته), Volumes 1 and 2 (Paktāb Publishing - انتشارات پاکتاب, Tehran, Iran, 2003). ISBN 964-93406-6-1 (Vol. 1), ISBN 964-93406-5-3 (Vol. 2).
Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Ahmad Matin-Daftari
Prime Minister of Iran
1940–1941
Kang sawisé
Mohammad-Ali Foroughi
Kang sadurungé
Mohammad Sa'ed
Prime Minister of Iran
1950
Kang sawisé
Ali Razmara