Ali Mansur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ali Mansur
Mansorolmolk.jpg
Prime Minister of Iran 25th
Linggih
23 March 1950 – 26 June 1950
RatuMohammad Reza Pahlavi
Kang sadurungéMohammad Sa'ed
Kang sawiséAli Razmara
Linggih
26 June 1940 – 27 August 1941
RatuReza Shah
Kang sadurungéAhmad Matin-Daftari
Kang sawiséMohammad-Ali Foroughi
Rerincèn dhiri
Lair1886
Tehran, Iran
Pati8 Dhésèmber 1974(1974-12-08) (umur Cithakan:Age in years)
Tehran, Iran
Parté pulitikRevival Party
AnakHassan Ali Mansur

Ali Mansur (uga dikenal minangka Mansur ul-Mulk 1886 - 8 Desember 1974) iku Perdana Mentri Iran . Lair ing Tehran, dheweke dadi Gubernur Khorasan lan provinsi Azarbaijan, lan dadi duta kanggo Italia, Vatikan, lan Turki .Piyambakipun njabat kaping pindho minangka Perdana Menteri lan kaping enem minangka Menteri Kabinet.Putranana, Hassan-Ali Mansur, njabat minangka Perdana Menteri wiwit 1964-1965.

Rujukan Sing Dienggo[besut | besut sumber]

  • 'Alí Rizā Awsatí (عليرضا اوسطى), Iran in the past three centuries (Irān dar Se Qarn-e Goz̲ashteh - ايران در سه قرن گذشته), Volumes 1 and 2 (Paktāb Publishing - انتشارات پاکتاب, Tehran, Iran, 2003). ISBN 964-93406-6-1 (Vol. 1), ISBN 964-93406-5-3 (Vol. 2).
Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Ahmad Matin-Daftari
Prime Minister of Iran
1940–1941
Kang sawisé
Mohammad-Ali Foroughi
Kang sadurungé
Mohammad Sa'ed
Prime Minister of Iran
1950
Kang sawisé
Ali Razmara