Alexis Sánchez

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Alexis Sánchez
Alexis Sánchez 2017.jpg
Alexis Sánchez ing taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Alexis Alejandro Sánchez Sánchez[1]
Tanggal lair (1988-12-19) 19 Dhésèmber 1988 (umur 30)[1][2]
Papan lair Tocopilla, Chile[2][3]
Dhuwur 1.69 m (5 ft 6 12 in)[4][5][6]
Posisi main
Katerangan klub
Tim saiki
Inter Milan
Angka 7
Karir nom
2004–2005 Cobreloa
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005–2006 Cobreloa 47 (9)
2006–2011 Udinese 95 (20)
2006–2007Colo-Colo (dipunampil) 32 (5)
2007–2008River Plate (dipunampil) 23 (4)
2011–2014 Barcelona 88 (39)
2014–2017 Arsenal 122 (60)
2017–2019 Manchester United
2019–saiki Inter Milan (dipunampil)
Tim nasional
2006–2008 Chili U20 18 (4)
2006– Chili 119 (39)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 5 January 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 10 October 2017

Alexis Alejandro Sánchez Sánchez (pangucap cara Spanyol: [aˈleksis ˈsantʃes]; lair 19 Dhésèmber 1988), ingkang misuwur kanthi asma Alexis, inggih punika juru main bal-balan profèsional saking Chili ingkang main ing posisi striker lan samenika main ing klub Liga Primèr Inggris klub Arsenal F.C. lan Tim Nasional Bal-balan Chili.[7]

Sánchez miwiti karir mangsa enem ing klub Cobreloa nalika umur 17 taun, ing mriku ngrampungaken setunggal mangsa lajeng piyambakipun pindhah dhateng Italia ing klub Udinese ing taun 2006. Piyambakipun menangaken tropi kapisan ing mangsa salajengipun.[8] Sasampuipun tigang mangsa ing Italia, Sanchez pindhah dhateng Barcelona kanthi regi transfer 30 yuta Éuro, lan dados juru main timnas Chili kanthi regi transfer paling awis.[8] Ing mangsa kapisanan ing klub Barcelona, Sánchez dipundhuwètaken kalih Lionel Messi lan David Villa, lan menangaken klub dados juwara Copa del Rey, Supercopa de España, Piala Super UEFA, lan Piala Donya Klub FIFA.[8] Trio Barcelona punika nyithak 82 gol, menangaken La Liga 2012-2013 sarta jawara Supercopa Spanyol, lan mungkasi mangsa kanthi total 21 gol, lan 14 assist.[8] Sánchez dipuntransfer dhateng Arsenal kanthi regi 35,8 yuta Éuro.[8] Ing Arsenal, Sánchez dados satunggaling juru main penting, ing saben mangsa Liga Inggris tansah damel gol lan assist. Piyambakipun menang FA Community Shield, lan Piala FA. Ing Mangsa 2016-2017 sareng Arsenal, Sánchez damel 30 gol lan 14 assist.[9]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Alexis Alejandro Sánchez Sánchez". Soccerway. Perform Group. Dijupuk 18 January 2018. 
  2. a b "Alexis Sanchez Profile". Arsenal F.C. Dijupuk 12 January 2018. 
  3. "Barcelona Stars Show Support for Tocopilla". I Love Chile. 12 January 2018. Dijupuk 18 January 2018. 
  4. "Alexis Sánchez Profile". UEFA. Dijupuk 18 January 2018. 
  5. "Alexis Sánchez Profile". ESPN FC. Dijupuk 18 January 2018. 
  6. "2014 FIFA World Cup squadlists" (PDF). FIFA. Dijupuk 12 January 2018. 
  7. title=ALEXIS SANCHEZ(dipunundhuh tanggal 18 Januari 2018)
  8. a b c d e title=Los traspasos más caros de Chilenos(dipunundhuh tanggal 18 Januari 2018)
  9. title=Profil Alexis Sanchez(dipunundhuh tanggal 18 Januari 2018)