Akbar Agung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Akbar
Portrait of Akbar by Manohar.jpg
Flag of the Mughal Empire.svg Sultan Mogul ke-3 seka India
Panjenengan 27 Januari 1556 – 25 Oktober 1605
(&&&&&&&&&&&&&049.&&&&&049 taun, &&&&&&&&&&&&0275.&&&&&0275 dina)
Pamakuthan 14 Februari 1556, cedhak Kalanaur, Gurdaspur
Leluhur Humayun
Panerus Jahangir
Adipati Bairam Khan (1556–1561)
Astana Sikandra, Agra
Garwa 36 bojo, klebu Mariam-uz-Zamani
Putra Jahangir, Murad, Danyal, 6 anak wadon liyané
Jeneng dawa
Abu'l-Fath Jalal ud-din Muhammed Akbar I
Dalem Timurid
Wangsa Mugol
Bapa Humayun
Ibu Hamida Banu Begum
Agama Islam

Akbar (Basa Urdu: جلال الدین محمد اکبر , basa Hindi: जलालुद्दीन मुहम्मद अकबर, Hunteria: Jalāl ud-Dīn Muhammad Akbar), uga kondhang kanthi jejuluk Shahanshah Akbar-e-Azam utawa Akbar sing Agung (dipunlairaken 23 November 1542 – surud 27 Oktober 1605 kanthi umur 62 taun)[1][2] iku Sultan Mogul kaping 3. Dhèwèkè isih keturunan Wangsa Timurid, putra seka Sultan Humayun lan putu seka Sultan Mogul Zaheeruddin Muhammad Babur, panguwasa sing ngedegaké Wangsa Mugol ing India. Ing jaman pamarèntahané ing taun 1605, kasultanan Mugol ngrunkebi sapérangan gedhé sisih lor lan tengah India. Panjenengané disuyudi amarga nduwé panemu liberal kanggo kabèh agama lan kapercayan. Sasuwéné panguwasané, seni lan budaya ngrembaka lan pinunjul dibandhingaké karo raja sadurungé.

Rujukan[sunting | Owah sumber]

  1. ^ "Akbar". TENNYSON'S OWN NOTES TO AKBAR'S DREAM. http://www.columbia.edu/itc/mealac/pritchett/00generallinks/tennyson/akbarsnotes.html. Diwiwiti 18 May 2011.
  2. ^ Conversion of Islamic and Christian dates (Dual) As per the date convertor Baadshah Akbar's birth date, as per Humayun nama, of 04 Rajab, 949 AH, corresponds to 14 October 1542.

Pranala njaba[sunting | Owah sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Akbar sing Agung ing Wikimedia Commons.
Didhisiki déning:
Humayun
Sultan Mogul
1556–1605
Diganti déning:
Jahangir
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Akbar_Agung&oldid=870347"