Akbar Agung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Akbar
Portrait of Akbar by Manohar.jpg
Fictional flag of the Mughal Empire.svg Sultan Mogul ke-3 saka India
Panjenengan27 Januari 1556 – 25 Oktober 1605
(&&&&&&&&&&&&&049.&&&&&049 taun, &&&&&&&&&&&&0275.&&&&&0275 dina)
Pamakuthan14 Fèbruari 1556, cedhak Kalanaur, Gurdaspur
LeluhurHumayun
PanerusJahangir
AdipatiBairam Khan (1556–1561)
AstanaSikandra, Agra
Garwa36 bojo, kalebu Mariam-uz-Zamani
PutraJahangir, Murad, Danyal, 6 anak wadon liyané
Jeneng dawa
Abu'l-Fath Jalal ud-din Muhammed Akbar I
WangsaTimurid
WangsaMugol
BapaHumayun
IbuHamida Banu Begum
AgamaIslam

Akbar (Basa Urdu: جلال الدین محمد اکبر , basa Hindi: जलालुद्दीन मुहम्मद अकबर, Hunteria: Jalāl ud-Dīn Muhammad Akbar), uga kondhang kanthi jejuluk Shahanshah Akbar-e-Azam utawa Akbar sing Agung (lair 23 Novèmber 1542 – pati 27 Oktober 1605 ing umur 62 taun)[1][2] iku Sultan Mogul kaping 3. Dhèwèkè isih keturunan Wangsa Timurid, putra saka Sultan Humayun lan putu saka Sultan Mogul Zaheeruddin Muhammad Babur, panguwasa sing ngedegaké Wangsa Mugol ing India. Ing jaman pamarèntahané ing taun 1605, kasultanan Mugol ngrunkebi sapérangan gedhé sisih lor lan tengah India. Panjenengané disuyudi amarga nduwé panemu liberal kanggo kabèh agama lan kapercayan. Sasuwéné panguwasané, seni lan budaya ngrembaka lan pinunjul dibandhingaké karo raja sadurungé.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Akbar". TENNYSON'S OWN NOTES TO AKBAR'S DREAM. Dijupuk 18 May 2011. 
  2. Conversion of Islamic and Christian dates (Dual) As per the date convertor Baadshah Akbar's birth date, as per Humayun nama, of 04 Rajab, 949 AH, corresponds to 14 October 1542.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Didhisiki déning:
Humayun
{{{jabatan}}}
1556–1605
Diganti déning:
Jahangir

Cithakan:Pratélan ingkang Agung