Akbar Agung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Akbar
Flag of the Mughal Empire.svg Sultan Mogul ke-3 seka India
Pamaréntahan 27 Januari 1556 – 25 Oktober 1605
(&&&&&&&&&&&&&049.&&&&&049 taun, &&&&&&&&&&&&0275.&&&&&0275 dina)
Panobatan 14 Februari 1556, cedhak Kalanaur, Gurdaspur
Didhisiki Humayun
Pangganti Jahangir
Wali Bairam Khan (1556–1561)
Garwa 36 bojo, klebu Mariam-uz-Zamani
Isu
Jahangir, Murad, Danyal, 6 anak wadon liyané
Asma jangkep
Abu'l-Fath Jalal ud-din Muhammed Akbar I
House Timurid
Bapa Humayun
Ibu Hamida Banu Begum
Miyos 23 Desember 1542
Umerkot, Sind
Tilar donya 27 Oktober 1605 (umur 63)
Fatehpur Sikri, Agra
ing Sikandra, Agra
Agami Islam

Akbar (Basa Urdu: جلال الدین محمد اکبر , basa Hindi: जलालुद्दीन मुहम्मद अकबर, Hunteria: Jalāl ud-Dīn Muhammad Akbar), uga kondhang kanthi jejuluk Shahanshah Akbar-e-Azam utawa Akbar sing Agung (lair 23 November 1542 – tilar donya 27 Oktober 1605 kanthi umur62 taun)[1][2] iku Sultan Mogul kaping 3. Dhèwèkè isih keturunan Wangsa Timurid, putra seka Sultan Humayun lan putu seka Sultan Mogul Zaheeruddin Muhammad Babur, panguwasa sing ngedegaké Wangsa Mugol ing India. Ing jaman pamarèntahané ing taun 1605, kasultanan Mugol ngrunkebi sapérangan gedhé sisih lor lan tengah India. Panjenengané disuyudi amarga nduwé panemu liberal kanggo kabèh agama lan kapercayan. Sasuwéné panguwasané, seni lan budaya ngrembaka lan pinunjul dibandhingaké karo raja sadurungé.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Akbar". TENNYSON'S OWN NOTES TO AKBAR'S DREAM. http://www.columbia.edu/itc/mealac/pritchett/00generallinks/tennyson/akbarsnotes.html. Retrieved 18 May 2011.
  2. ^ Conversion of Islamic and Christian dates (Dual) As per the date convertor Baadshah Akbar's birth date, as per Humayun nama, of 04 Rajab, 949 AH, corresponds to 14 October 1542.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Akbar sing Agung ing Wikimedia Commons.
Didhisiki déning:
Humayun
Sultan Mogul
1556–1605
Diganti déning:
Jahangir
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Akbar_Agung&oldid=870347"