Aegea Kidul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Periphery Aegea Kidul
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Location of Aegea Kidul Periphery in Greece
 
Negara: Yunani
Ibukutha: Ermoupoli
Prefectures: Cyclades
Dodecanese
Populasi: 320.001 (2005)
Area: 5.286 km² (2.041 sq.mi.)
Kapadhetan: 61 /km² (157 /sq.mi.)
Website: www.notioaigaio.gr

Aegea Kidul iku siji saka telulas peripheriy ing Yunani. Tlatah iki dumadi saka pulo-pulo Cyclades lan Dodecanese ing Segara Aegea pérangan kidul. Kutha krajané dumunung ing Ermoupoli, pulo Syros déné kantor cawangané ana ing Rhodes, ya iku kutha kang dadi pusat ékonomi, sosial lan turisme ing periphery iki. Ing Agustus 2004, Sekretaris Jenderal ing periphery iki diwengku déning Har. Kokkinos.

Komunitas Utama[besut | besut sumber]

Peta periphery Yunani Wewengkon Administratif ing Yunani Bendera Yunani

Aegea Kidul | Aegea Lor | Attika | Epirus | Kapuloan Ionia | Kreta | Makedonia Tengah | Makedonia Kulon | Makedonia Wétan lan Trasia | Peloponnesa | Tesalonika | Yunani Kulon | Yunani Tengah |