Menyang kontèn

Adang Sudrajat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
dr. H.
Adang Sudrajat
M.M., AV
Anggota Dewan Perwakilan Rakyat Republik Indonesia
Linggih
4 Juni 2015 – 4 Juli 2021
Pengganti Antar Waktu hingga 1 Oktober 2019
Kang sadurungéMa'mur Hasanuddin
Kang sawiséDiah Nurwitasari
ConstituencyJawa Barat II
Rerincèn dhiri
Lair(1962-10-23)23 Oktober 1962
Indhonésia Ciamis, Jawa Barat
PatiJuli 4, 2021(2021-07-04) (umur 58)
Indhonésia Bandung, Jawa Barat
Parté pulitikPartai Keadilan Sejahtera
SisihanEvelina Dewi H.
AlmamaterUniversitas Padjajaran
Sekolah Tinggi Manajemen dan Bisnis Telkom
AgamaIslam

Adang Sudrajat' (lair ing Ciamis, Jawa Barat, 23 Oktober 1962 – pati ing RS Edelweiss Bandung, Jawa Barat, 4 Juli 2021 ing umur 58 taun) iku dokter lan politikus Indonésia saka Partai Keadilan Sejahtera. Dheweke dadi anggota DPR-RI Pengganti Sementara (PAW) ngganti Ma'mur Hasanuddin sing tilar donya lan banjur dilantik tanggal 4 Juni 2015.[1]

Adang asale saka konstituen Jawa Barat II sing kalebu Kabupaten Bandung lan Kabupaten Bandung Barat. Dheweke uga dikenal minangka avasinologist. Avasinologist minangka istilah kanggo ahli terapi sing nggunakake piranti logam kanthi teknik tindikan ing awak, sing dikembangake saka metode Timur Tengah obat al-kay (wesi sing diobong).

Adang tilar donya tanggal 4 Juli 2021 sawise sawetara dina dirawat amarga virus Covid-19.[2]

Riwayat Organisasi[besut | besut sumber]

Riwayat Kerja[besut | besut sumber]

  • Anggota DPRD F-PKS Kota Bandung (2004-2009)
  • Wakil Direktur Bidang Akademik ing Akademi Al Islam Bandung (2001-2004)
  • Wakil Direktur Dukungan Medis Rumah Sakit Al Islam Bandung (2000-2001)
  • Wakil Direktur Sumber Daya Manusia Rumah Sakit Al Islam Bandung (1997-2000)

Referensi[besut | besut sumber]

Cithakan:Daftar maneh

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Profil Adang Sudrajat ing WikiDPR[pranala mati permanèn]

  1. waca/2015/ 06/04/205044/Adang-Sudrajat-Dilantik-Dadi-DPR-Adang Sudrajat Dilantik dadi Anggota DPR Archived 2018-03-21 at the Wayback Machine.. RMOL.com
  2. Rahayu, Lisye Sri. "Positif Corona, Anggota DPR F -PKS Adang Sudrajat Meninggal Dunia". detiknews (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2021-07-05.