Adam (filem 2009)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Adam nggih punika sesirah filem sandhiwara romantis saking Amérikah Sarékat taun 2009. Filem punika kaarahaken déning Max Mayer. Piyambakipun ugi kapatah dados panganggit skénario. Ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel filem nggih punika Miranda De Pencier, sesarengan Leslie Urdang lan Dean Vanech. Tanggel jawab babagan musik kapasrahaken dhumateng Christopher Lennertz. Sinematografi dipuncakaken déning Seamus Tierney. Wondéné pambesutan filem kalampahaken Grant Myers. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani antawisipun Hugh Dancy lan Rose Byrne.

Pamundhutan gambar kawiwitan wonten Kutha New York City wulan Desember 2005. Adam katepangaken kaping pisanipun nalika adicara 2009 Sundance Film Festival, lan kasil mboyong bebungah Alfred P. Sloan Prize. Filem punika kababar kagem pamirsa Amérikah Sarékat ing surya 29 Juli 2009. Titi wanci pambabaran ing Kanada lan Inggris kalaksanan wulan Agustus 2009. Wondéné pambabaran ing Australia lan negari sanèsipun kalaksanan sasampunipun pèngètan Dinten Buruh.[2][3][4][5][6][7]

Juru paraga[besut | besut sumber]

Soundtrack[besut | besut sumber]

  1. "A Friendly Face" – Flipper Dalton
  2. "Gone Away" – Lucy Schwartz
  3. "Someone Else's Life" – Joshua Radin
  4. "Plastic Flowers" – The Hiders
  5. "Into The Light" – The Alexandria Quartet
  6. "Beautiful Day" – Miranda Lee Richards
  7. "When You Find Me" – Joshua Radin feat. Maria Taylor
  8. "Can't Go Back Now" – The Weepies
  9. "Somebody Loved" – The Weepies
  10. "Girl With the Light Brown Hair" – Charlotte Politte
  11. "Jingle Bells"
  12. "O Christmas Tree"

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Adam". Box Office Mojo. Dijupuk 2010-12-05. 
  2. Detweiler, Craig (January 24, 2009). "Adam: Screenwriter/Director Max Mayer and producer Miranda De Pencier". The Kindlings. Odeo. Dijupuk 2009-05-23. 
  3. Coco Forsythe. "Understanding Adam". Diarsip saka sing asli ing 2015-04-02. 
  4. "Greenwich Village Film Shoots Report Card 2005". Greenwich Village Block Associations. 2005. Dijupuk 2009-05-23. 
  5. Pastorek, Whitney (January 19, 2009). "Sundance: Zooey Deschanel, Patton Oswalt, and the rise of the anti-'Hotel for Dogs' lobby". Entertainment Weekly. Dijupuk 2009-05-23. 
  6. Kay, Jeremy (January 24, 2009). "Max Mayer's Adam wins Alfred P Sloan Prize at Sundance". Screen International. Diarsip saka asliné ing 3 June 2009. Dijupuk 2009-05-23. 
  7. Horn, John (December 4, 2008). "It's nervous-making time at Sundance". Los Angeles Times. Dijupuk 2009-05-23. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Awards
Kang sadurungé
Sleep Dealer
Alfred P. Sloan Prize Winner
2009
Kang sawisé
Obselidia