Acomi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Masyarakat Acomi (Pèrsi: مردم اَچُمی‎‎) utawa Khodmuni (Arab: خودمونية‎‎) minangka klompok etnis ras Persia; Dheweke manggon ing sisih kidul Iran, yaiku kidul propinsi Fars lan Kerman, sisih wétan propinsi Bushehr lan meh kabeh propinsi Hormozgan.

Kajaba iku, akeh sing wis urip ing negara-negara Teluk Persia nganti pirang-pirang taun, kalebu: UEA, Bahrain, Kuwait, Qatar lan Oman lan dianggep asli.

  Umume wong-wong mau yaiku Sunni lan minoritas Syiah uga katon ing antarane, wong-wong kasebut nganggo basa Acomi; (Sing luwih cedhak karo Persia kuno tinimbang Persia modern).